Xiaomi představilo herní ovladač pro Android s Bluetooth

8

Čínské Xiaomi se nesoustředí pouze na telefony a tablety. Dnes světu ukázalo vlastní herní ovladač s Bluetooth, který je kompatibilní s telefony využívající systém Android. Poznávacím znamením by měla být velmi nízká cena.

Všichni vášnivý hráči her na telefonech a tabletech mají možnost si nyní přikoupit příslušenství z dílen Xiaomi. Jde o herní ovladač s podporou Bluetooth, který je kompatibilní se zařízeními využívajícími operační systém Android. K propojení není potřeba žádných ovladačů či aplikací, což jistě potěší.

Xiaomi Bluetooth Gamepad

Samotný ovladač by měl být vysoce kvalitní. Použit byl speciální tvrzený materiál od Samsungu, který má zamezovat škrábancům a odolávat slunečnímu záření. Zároveň se dostalo na povrchovou úpravu, která zajišťuje pohodlí i v případě, že se vám při hraní více potí ruce. Xiaomi se chlubí také kvalitně zpracovanými tlačítky s vysokou přesností a například joysticky jsou otočné v rozmezí 360°. Pro intenzivnější pocit z hraní nechybí ani dva vibrační motorky.

Herní ovladač od Xiaomi je napájen pomocí dvou AA baterií, které mají zajistit až roční pohotovost. Aby se ovladač zbytečně nevybíjel, přejde automaticky po 5minutové neaktivitě do režimu spánku. Závěrem zbývá dodat, že celý ovladač váží 220 gramů a údajně s ním bude kompatibilních až 92 % her pro Android. Sympatická je cena, která startuje na 16 dolarech, což je přibližně 380 Kč.

Zdroje: gizmochina.com, fonearena.com, mi.com

Diskuze ke článku
Patrik Netexik Halmi
Patrik Netexik Halmi
Škoda, že nepodporuje také iOS.
Karel
Neví se něco o dostupnosti? Je to kompatibilní pouze jen s androidem?
Warikari
Tady ho lze objednat: http://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-bluetooth-ver30-dual-motor-vibration-game-controller-6526.html za $29.99
Na aliexpress ani dealextreme zatím není dostupný. Ještě by to chtělo nějaký držák mobilu či tabletu – podobný třeba tomu co má SONY http://www.wired.co.uk/news/archive/2014-09/03/sony-xperia-tablet-compact-and-game-control-mount
mato
Cista kopia Xbox ovladaca. A ta cena tiez nie je extra nizka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze