Xiaomi představilo fitness náramek MiBand, vyjde na 260 Kč

14

Kromě smartphonu Mi 4 dnes Xiaomi představilo také chytrý náramek. I když chytrý je v tomto případě přehnané pojmenování, jeho hlavní předností je především jednoduchost, se kterou jde ruku v ruce nízká cena a vysoká odolnost.

O tomto náramku nelze vést žádné dlouhé řeči. Po připevnění na zápěstí a spárování s telefonem už jen sleduje vaši fyzickou aktivitu, a to nejenom během dne, ale i ve spánku. Nenajdete zde žádný displej, nic co by vás mohlo rozptylovat, takže všechno ostatní je zapotřebí vyřídit prostřednictvím telefonu.

Xiaomi MiBand

Taková jednoduchost v sobě skrývá i jisté přednosti. Začněme u vysoké výdrže na jedno nabití, která by se měla dostat až k jednomu měsíci používání. Dále je tu vysoký stupeň krytí (IP67), takže se nemusíte bát jít si s náramkem zaplavat. A konečně nízká cena, která byla stanovena na 13 dolarů, tedy 260 korun plus případná daň.

Možná se to může zdát i tak moc za něco, co nemá v praxi moc užitek. Význam takových zařízení však naroste například po příchodu nového Androidu L, který se umí vyžadovat odemykací gesto na základě toho, zda je v jeho okolí přítomné nějaké spárované zařízení.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Matyas Čížek
Matyas Čížek
Naposledy upraveno: 22. 7. 2014 21:01
Chtěl bych se zeptat jestli tento "chýtrý náramek" půjde plnohodnotně využívat i na jiných zařízeních (HTC,Samsung,LG...). Děkuji za odpověď
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Konečne výrobca, ktorý ponúka (nie len) príslušenstvo za skvelé ceny :)
mental.disease
"Možná se to může zdát i tak moc za něco, co nemá v praxi moc užitek"

Sorry, tá CENA je jako moc?
Je tu celkom pozitívna recenzia na Sony náramok s +/- rovnakými schopnosťami za 60€.

Pre porovnanie čínske noname BT náramky (s displejom aj bez) stoja kludne 15 až 30€. Výdrž majú 1 deň a nie sú vodotesné. Slúžia len na notifikácie. Žiadne senzory, žiadne fitnes funkcie..

Toto má výdrž 1 mesiac, IP67, automatické odomykanie displeja smartov Xiaomi. A pracujú aj na zámku dverí, ktorý sa bude tým náramkom otvárať :-))



Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze