Xiaomi Mi 5 má nabídnout čtečku otisků prstů v senzorové klávese

4

Uživatelé chytrých telefonů kladou v poslední době stále větší důraz na bezpečí, a proto stále více výrobců osazuje své smartphony čtečkou otisků prstů. Nově by se mezi společnosti, jako je Samsung, Apple nebo HTC mělo přidat i čínské Xiaomi.

Nasvědčují tomu informace, které jsou k dispozici na základě patentu, jenž si společnost zaregistrovala. Čtečka otisků prstů by se přitom po vzoru Samsungů Galaxy S6 nebo iPhonů 6 od Applu měla nacházet v senzorové klávesce, nejspíše tedy v tlačítku pro návrat na domovskou obrazovku. Patent kromě toho také ukazuje, že čtečka je chráněna ještě jednou vrstvou odolného skla, která má ochránit právě komponenty důležité pro rozeznání otisků.

Xiaomi Mi4
Xiaomi Mi4 – současná vlajková loď výrobce

Vzhledem ke skutečnost, že si tuto technologii Xiaomi zaregistrovalo, nebude muset využívat čtečky od jiných výrobců, vyrobí si ji samo. Očekává se, že by technologie měla být využita poprvé v modelu Mi 5, který by měl debutovat v posledním čtvrtletí letošního roku.

TIP: Recenze Xiaomi Mi4 – Pár kompromisů, ale výborná cena

Co se týká další výbavy, k dispozici má mít telefon například 5,2palcový displej s rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů (QHD), což by znamenalo výslednou hustotu 565 pixelů na palec. Výkonností stránku by pak měla mít na starost kombinace procesoru Snapdragon 805 s grafikou Adreno 420, 3 GB paměti RAM a 16/64 GB úložného prostoru. Fotoaparáty by měly nabídnout rozlišení 16 a 8 Mpx, baterie o kapacitě 3 600 mAh pak dává naději na solidní výdrž.

Zdroje: phonearena.com, news.mydrivers.com, gizmochina.com

Diskuze ke článku
Filip
Hmmm spíš se mi zdá že tam dají snap810 než 805 a nebo bude "pro" verze
Lukáš
U nich záleží jestli telefon zvládne všechny pásma pro LTE, jinak to bude zase další sra*ka v řadě.
petr či pavel
máte někdo zkušenost s nějakým přenosným kapesním LTE modemem? (LTE => wifi).
Díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze