Xiaomi Hongmi 1s: v hlavní roli Snapdragon 400

7

Za poslední rok poměrně známý čínský výrobce Xiaomi se odhodlal jeden ze svých nejpopulárnějších modelů osadit procesorem od Qualcommu. Rázem tu máme staronový model Hongmi s inovovaný názvem Hongmi 1s.

Na úvod bychom si mohli udělat pořádek v názvech. Úplně prvně se tento model jmenoval Hongmi, tedy čínsky červená rýže, mezinárodní jméno pak znělo Red Rice. Včera byl však pro mezinárodní trhy přejmenován na Redmi. Dnes přímo výrobce oznámil, že se do prodeje chystá i inovovaný model s označením Hongmi 1s, u kterého však není vůbec jisté, zda se podívá i mimo domácí trh v Číně.

Xiaomi Hongmi (RedRice)

Příliš inovací totiž nečekejte. Konkrétně jde pouze o jednu. Namísto dřívějšího čtyřjádrového procesoru MediaTek s taktem 1,5 Ghz využil výrobce pro Xiaomi Hongmi 1s procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,6 Ghz. Nic více tedy za novým názvem nehledejte. Vzhled telefon je stále stejný a totéž platí i o zbylé výbavě. Počítejte tak s 1 GB RAM, 8 GB interní paměti, 4,7palcovým HD displejem, Androidem 4.2 nebo 8megapixelovým fotoaparátem.

TIP! Recenze Xiaomi Red Rice – Překvapení z východu

Zdroje: xiaomi.com, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
Dan
Tak snad je těch věcí nových více a ne jen procesor, ale taky grafika a větší vnitřní paměť a to že poběží na androidu 4.3, ne? To není moc kvalitní článek...
Jiří Batěk
Jiří Batěk
MTK 6589 ale podporuje 42Mb/s jen otázka jestli to xiaomi umí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze