Withings Move ECG jsou první hybridní hodinky se zabudovaným EKG

3
Withings Move ECG jsou první hybridní hodinky se zabudovaným EKG
  • Withings Move ECG kombinují mechanický hodinový strojek s chytrými funkcemi
  • Postrádají jakýkoli displej a vystačí si pouze s mechanickými ručičkami
  • Podle výrobce nabídnou EKG na vašem zápěstí za třetinu ceny Apple Watch 4
  • Výdrž činí až jeden rok

Francouzský výrobce nositelné elektroniky si přivezl na veletrh dvojici nových hybridních hodinek, které jsou evolucí jeho hodinek Withings Activité Steel z roku 2015. Mohou se přitom zdát proti předchozímu modelu Steel HR Sport jako krok zpět, protože výrobce u nich odstranil doplňkový OLED displej.

Nenechte se však mýlit, uvnitř jsou však úplně nové. A zaujme především vyšší model Withings Move ECG, který proti Withings Move nabídne navíc měření EKG. Podobně jako Apple Watch 4, ale mnohem levněji.

Withings Move ECG jsou tak znamením, že by si technologie EKG mohla nalézt již letos cestu i do cenově dostupnější nositelné elektroniky a postupně se stát podobně běžnou funkcí jako měření srdečního tepu. Použití je přitom snadné. Stačí přiložit jeden prst na tlačítko hodinek a druhý na opačnou stranu. Pocítíte mírné vibrace a hodinky začnou okamžitě nahrávat do aplikace Forces Health Mate. Po 30 sekundách měření si můžete zkontrolovat podrobný graf v aplikaci Health Mate a v případě zdravotních obtíží dokonce výsledky rovnou odeslat přímo lékaři.

Vodotěsnost a obrovská výdrž

Další funkce jsou pak již standardní. Měří kroky, monitorují spánek a kondici po celý den. Automaticky rozpoznávají činnosti, jako je chůze, běh, plavání a cyklistika. Jsou vodotěsné až do 50 metrů a podporují i asistovanou GPS z připojeného mobilu.

Withings Move ECG
Na výběr jsou hodinky s černým a bílým ciferníkem.

To, čím skutečně nadchnou každého uživatele, je však jejich výdrž. Výrobce slibuje u hodinek Move ECG výdrž při běžném používání až jeden rok. U osekanější verze Move bez měření tepu a ECG by se měla prodloužit ještě o půl roku. Není přitom jasné, zda je baterie výměnná, nebo se budou hodinky dobíjet. Je však pravděpodobnější druhá varianta.

Withings Move ECG by se měly dostat na trh ve druhém čtvrtletí za 129,95 dolarů (3,5 tisíce korun s daní). U nižšího modelu Withings Move již byly spuštěny předobjednávky. Za hodinky, které si můžete prostřednictvím konfigurátoru barevně upravit podle svých představ, zaplatíte 69,95 dolarů (necelé 2 tisíce korun s daní) s dodáním na začátku února.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
Břeťa
Dobrý den, rád bych se zeptal jestli hodinky mohou upozornit na příchozí hovor, nebo zprávy (zřejmě asi vybracemi). Popřípadě jestli mohou ovládat přehrávače, nebo jinak vysílat signálu i do mobilu (ztišení vyzvánění, odmítnutí hovoru atd...).
Děkuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze