Windows Phone neumí přepínat až 8 běžících aplikací (aktualizováno)

1

Microsoft se snaží kontinuálně vylepšovat svůj nový operační systém Windows Phone 7, který je v mnoha oblastech stále velmi omezený a uzavřený. Poslední dávka inovací přichází s nejnovější edicí Windows Phone 7.5 Refresh. Novinkou je mimo jiné i zobrazení většího počtu běžících aplikací.

Windows Phone nakonec 8 aplikací přepínat neumí - aktualizováno 21. 3.

Včerejší zprávy se bohužel nezakládaly na pravdě a WP v nové verzi nebude umět přepínat až 8 běžících aplikací. Jednalo se o upravenou ROM, do které si uživatel tuto možnost doprogramoval. I po updatu na Windows Phone 7.5 Refresh (Tango) tak bude tento systém umět přepínat pouze mezi 5 běžícími aplikacemi a zbytek bude nutno vždy spustit skrze ikonku v menu či dlaždici.

Původní informace z 20. 3.

Microsoft zatím oficiálně neoznámil veškeré změny a vylepšení, které přináší nejnovější aktualizace Windows Phone 7.5 Refresh, známá také jako Tango. Ta přinese zejména optimalizace a omezení pro hůře vybavené Windows Phone telefony, ale zároveň přinese řadu vylepšení i pro stávající modely. Kromě nových funkcí u MMS (možnost přidat více fotografií a doručenky) se tak podle nejnovějších informací dočkáme také zvýšení počtu zobrazení běžících aplikací. O změnách ve Windows Phone 7.5 Refresh jsme vás podrobně informovali již dříve.

Takzvané fast app switching, tedy zobrazení běžících aplikací pomocí přidržení šipky zpět, umí nyní zobrazit pouze 5 posledně spuštěných aplikací či pohledů, což je pro mnohé omezující a nedostačující. Po aktualizaci se tento počet zvýší na osm, což už by mělo stačit většině uživatelů. Na základě uniklé rom a informací z fora xda-developers.com se navíc snížila náročnost systému na paměť RAM po jeho startu a při stejném počtu stejných běžících aplikací je rovněž zabráno mnohem méně RAM paměti.

O dalších novinkách a vylepšeních ve Windows Phone 7.5 Refresh bychom se měli dočkat za několik dní po oficiálním oznámení vlastností aktualizace Microsoftem.

Co na nová vylepšení říkáte? Co byste na Windows Phone dále zlepšili a změnili?

Zdroje: wmpoweruser.com, forum.xda-developers.com

Diskuze ke článku
Hadas
Já bych přidal většinu možností, které měl Symbian, při zachování plynulosti a rychlosti, a bude to super systém :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze