Windows Phone 8 slaví úspěch, v Británii okupují přední příčky prodejů

69

Nástup nového operačního systému Windows Phone 8 se dle prvních ohlasů zdá být úspěšný. Především co se týče Velké Británie, kde nové telefony s operačním systémem od Microsoftu okupují přední příčky prodejnosti.

V žebříčku osmi nejprodávanějších zařízení se umístila hned dvojice telefonů, která však zabrala tři místa, běžících na operačním systému Windows Phone 8. Nejvýše, přímo na prvním místě, se uvelebila bílá Nokia Lumia 920. To je pro finského výrobce jistě dobrá zpráva. Dle posledních finančních výsledků se totiž řadě Lumia nedaří a zvýšená zájem o novinky by mohl přinést lepší čísla ke konci roku.

Nejprodávanější mobilní telefony ve Velké Británii

Další úspěchy Windows Phone 8 jsou již v rukách HTC, konkrétně jeho modelu 8X. V Británii jsou k dispozici i další barevné varianty, avšak nejpopulárnější je černá, která okupuje třetí příčku. Osmé místo si pro sebe urvala modro-fialová varianta.

Čemu dle vás Windows Phone 8 vděčí za oblíbenost? Může jít jen o počáteční zájem o inovovaný systém, který opadne, nebo se Microsoft a potažmo i výrobci telefonů mohou těšit na prodejní rekordy?

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Jirkaone
Nějaké zprávy, kdy 920ka dorazí do ČR asi nemáte, co?
Phate1991
To by mě zajímalo kde vzali tu 920-ku, tady v Anglii je dostupná exkluzivně přes operátora EE(T-Mobile, Orange), který tu zavádí LTE sítě a sim free verze není v prodeji.
odpověď na otázku
Čemu dle vás Windows Phone 8 vděčí za oblíbenost? Ničemu, on oblíbený není, jen markteing MS přitlačil na pilu a vydává jednu kachnu za druhou.
Tomáš
Nechápu, jak někdo může jít do 920ky...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze