Windows 10 se přes Windows Update začínají stahovat samy

47

Microsoft by rád většinu uživatelů svých operačních systémů viděl pod střechou nejnovější verze Windows 10. Proto aktualizaci zpřístupnil po dobu jednoho roku zcela zdarma. Zároveň však částečně mění důležitost aktualizace a ta se vám může stáhnout sama. K instalaci však bez vašeho vědomí nedojde.

Windows 10

Aktualizace od Microsoftu jsou rozděleny do tří kategorií. Ty hlavní jsou značené jako důležité a jsou stahovány a instalovány automaticky. Většinou jde o bezpečnostní záplaty, které může uživatel v novějších verzích systému pouze o nějaký čas odložit. Prostřední aktualizace jsou označeny jako doporučené a ve výchozím nastavení se chovají jako aktualizace důležité. Uživatel však může vše změnit a následně doporučené aktualizace ignorovat. Třetí kategorií jsou aktualizace volitelné, u kterých již záleží čistě na uživateli, zda si je stáhne a nainstaluje.

TIP! Windows 10 zvyšují podíl a poprvé přeskočily legendární „XPéčka“

Windows 10

Aktualizace z Windows 7 či Windows 8.1 na nejnovější Windows 10, která byla mezi uživatele vypuštěna loni koncem července, se chovala jako volitelná aktualizace, o které vás systém informoval, avšak pokyn ke stáhnutí či instalaci jste museli dát vy. Microsoft však přikročil ke změně, která má systém Windows 10 dostat mezi více uživatelů, kteří si například možnosti aktualizace nevšimli. Dojde k posunutí aktualizace ze škatulky volitelné do kategorie doporučené. Znamená to tedy ve výchozím stavu nastavení automatické stažení „desítek“. Zda je budete chtít nainstalovat však stále rozhodujete vy. Pokud však Windows 10 z jakéhokoliv důvodu nechcete, a tím pádem je zbytečné je mít stažené, máte navíc možnost v nastavení Windows Update vše změnit a doporučené aktualizace se vám automaticky stahovat nebudou.

Zdroje: arstechnica.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Bože to je zase diskuze. W10 bych nyní (na rozdíl od srpna 2015) doporučil všem, je to zcela bezproblémový systém.
mental.disease
To už je aké zúfalstvo. Niečo podobné sa mi stalo. Aktualizácie na W10 nešli nijak zastaviť. Tak som našiel na webe návod ako to nadobro odstrániť aj s ich otravným upozornením na lište.
mental.disease
To už je aké zúfalstvo. Niečo podobné sa mi stalo. Aktualizácie na W10 nešli nijak zastaviť. Tak som našiel na webe návod ako to nadobro odstrániť aj s ich otravným upozornením na lište.
Honza
Jasné že to musia robiť takto násline lebo nikto tie ich šmejdy nechce rovnako ako tie lumie, ale vždy sa najde par hlupákov čo si tie krámy kupia. A potom tu na fóre kvičia ako prasce že každí na ich lumie serie :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze