Windows 10 Mobile se možná nedostanou na všechny telefony

63

Aktualizace na Windows 10 Mobile se pomalu ale jistě blíží, avšak stále není úplně jisté, na jaké modely se dostane. Předpokládalo se, že na všechny telefony, které v současnosti mají Windows Phone 8.1. Nyní se však objevila možnost, že ze hry budou modely s malou pamětí.

Microsoft

Zatímco stolní Windows 10 již máte mnozí na svých zařízeních, na mobilní desítky se stále ještě čeká. Na aktualizaci se těší mnoho uživatelů, protože až doposud se mluvilo o tom, že Windows 10 Mobile dorazí na všechny modely, které v současnosti fungují na systému Windows Phone 8.1. Oficiálně potvrzenou aktualizaci ale mají jen Lumie 430, 435, 532, 535, 540, 640, 640 XL, 735, 830 a 930. Vesměs jde o nejnovější modely.

Na německém webu Microsoftu se však nyní objevila informace, která v případě aktualizace vznáší požadavek na dostatek místa. Údajně totiž bude zapotřebí alespoň 8GB interní paměť, aby mohla být aktualizace stažena a nainstalována. Co to znamená? Telefony s pouze 4GB pamětí se rázem dostanou mimo hru a aktualizace se již nedočkají. Týká se to například Nokie Lumia 530, Alcatelů řady Pixi 3 a některých modelů KAZAM, Yezz a Blur. Nutno podotknout, že kromě zmíněné Lumie jde o poměrně minoritní modely, jejichž zastoupení není nijak velké.

Nokia Lumia 530 zřejmě Windows 10 Mobile nedostane

Německé zastoupení dokonce zveřejnilo také paměťové požadavky pro aktualizaci a zbývající paměť po aktualizaci. Z tabulky lze konstatovat, že především majitelé modelů s 8GB pamětí velmi docení možnosti paměťové karty.

Teoretická paměť Paměť po instalaci Windows 10 Mobile
8 GB 3 GB
16 GB 10 GB
32 GB 25 GB

Zdroje: microsoft.com, windowscentral.com

Diskuze ke článku
mrtvá žížala
a tak hlavne ze valili lidem do hlav Lumie Nokie bez mSD slotu a ted jim naserou na hlavu :o) to je vyrobce s charakterem !!!
Hexagon
No a hlavne ze san WP fanboys hadali,ze aky skvely ten MS je,ze aktualizuje vsetky modely. Podla toho zoznamu mi tam chyba 520,630,635,730,820 a dokonca aj 920. To je dost dmutne,kedze 520,630 boli najpredavanejsie telefony.
Petr Šilhan
Petr Šilhan
V minulosti se mluvilo o tom, že se WP naučí stahovat aktualizační data na paměťovou kartu...
Honza
Ta super, bomba, svatá a jedinečná, dokonalá a nejsvatější firma s kostkama - prostě a jako ostatně vždy - nezklamala.
Do konce roku 2015 její podíl klesne pod 2% na trhu s mobilními OS. Buďte si jisti. Je s nima ámen.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze