Windows 10 budou menší, ušetří mnoho gigabajtů

13

Jedna z důležitých novinek operačního systému Windows 10 byla prozrazena až nyní. Na všech zařízeních bude tento systém menší a oproti Windows 8.1 nebude zabírat tolik místa, což potěší zejména majitele tabletů a levných notebooků s malým úložným prostorem.

Microsoft se nově pochlubil další zajímavostí ohledně nového systému Windows 10. Pevné disky a paměti na telefonech se sice zvětšují, ale operační systémy se stále pohybují kolem stejných velikostí. Nové Windows 10 budou však menší než předchozí verze. V současném sestavení dokážou Windows efektivně komprimovat systémové soubory tak, že 32bitová verze zabere o 1,5 GB a 64bitová verze o 2,6 GB méně místa. Windows 10 pro počítače navíc redukuje velikost recovery image zálohy, které měly doposud mezi 4 a 12 GB.

TIP: IDC: tržní podíl Windows bude růst na úkor Androidu a iOS

Windows 10
Příklad šetření místem na disku

Microsoft udává i konkrétní případy. Pokud máte počítač s 32GB interním úložištěm, starší verze systému by poskytovala pouze 17,6 GB pro vaše data. V nové verzi to ale činí již celých 24,2 GB. To je velmi dobrá zpráva pro majitele tabletů s tímto operačním systémem, kteří tak získají několik gigabajtů úložiště navíc.

Zdroje: windowscentral.com, blogs.windows.com

Diskuze ke článku
.....
No a ted bych si rad precetl vyjadreni mistnich honicu nad WP jak jsou moooc sporivy a usetri misto..i tahle nova verze me prijde jako enskutecny plytvani oproti IOS a Androidu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze