Vyzkoušeli jsme odpověď Samsungu na FineWoven. Jaká jsou pouzdra na Galaxy S24?

Vyzkoušeli jsme odpověď Samsungu na FineWoven. Jaká jsou pouzdra na Galaxy S24?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nabídka originálních pouzder k řadě Galaxy S24 je skutečně široká
  • Do redakce zavítalo pouzdro z veganské kůže a silikonu
  • Jak si stojí ve srovnání s materiálem FineWoven od Applu?

V rámci testování nových Galaxy S24 do redakce mobilenet.cz zavítala také dvojice originálních ochranných pouzder Samsung. Jelikož jsou v poslední době pouzdra poměrně velké téma (především z environmentálního hlediska) a potenciální zájemce pochopitelně zajímá kvalita zpracování i odolnost, přinášíme vám několik krátkých poznatků.

Vybere si každý

K novým smartphonům řady Galaxy S24 Samsung nabízí celou řadu originálních ochranných pouzder, která pochopitelně doplňuje ještě širší nabídka ochranných pouzder či skel dalších značek, například PanzerGlass. K testování Galaxy S24 Ultra jsme konkrétně dostali kryt z veganské kůže, který si lze podle samsung.cz zakoupit pouze dohromady s telefonem, z čehož vyplývá, že by jej alespoň v tuto chvíli nemělo být možné zakoupit samostatně. Kryt z veganské kůže dorazil v béžovém barevném provedení Taupe.

Ukázka pouzder pro Galaxy S24 Ultra a Galaxy S24

Ačkoliv letos Samsung nepředstavil žádný „revoluční“ materiál pouzder a dalších doplňků, podobně jako Apple, lze tuto verzi považovat za jihokorejskou alternativu k FineWoven. Pojetí je rozhodně tradičnější, neboť je s námi veganská kůže již nějakou dobu. Zřejmě nikoho tak nepřekvapí, že textura pouzdra má připomínat pravou kůži, pocitově je pouzdro na dotyk příjemné, avšak rozhodně působí o dost víc „plastově“ a je rozhodně méně příjemné na dotyk než materiál FineWoven, jenž připomíná opravdovou kůži (nejvíce podobná je zřejmě useň).

Pouzdra mají vyvýšené hrany pro ochranu displeje a obsahují třetinový podíl recyklovaného pospotřebního materiálu.

Z hlediska odolnosti použitého materiálu je však veganská kůže rozhodně sázkou na jistotu a lze předpokládat, že bude vypadat lépe i po delší době a drsnějším používání než FineWoven, jenž mnozí zákazníci kritizují právě za nedostatečnou odolnost vůči známkám běžného opotřebení. U pouzdra pro Galaxy S24 Ultra lze pak rozhodně pochválit velmi příjemně mačkající se tlačítka na pravém boku i s nasazeným pouzdrem či vystouplou hranu na horní a spodní straně. Díky ní lze telefon bezpečně položit displejem dolů na stůl či jiný rovných povrch, aniž byste riskovali jeho poškrábání.

Druhým a současně více konvenčním pouzdrem, jež dorazilo společně s kompaktním Galaxy S24, je pak klasické silikonové pouzdro, jež jež je na dotyk o dost příjemnější než veganská kůže. Také u něj se lze spolehnout na velmi snadno nahmatatelná a „zmáčknutelná“ tlačítka na pravém boku i s nasazeným pouzdrem. Nabízí i ochranu displeje v podobě vyvýšených hran nejen nahoře a dole, ale také po stranách.

Rozdíly z hlediska environmentálního přístupu

Jednoznačně pozitivní je, že u obou pouzder (jež jsou vyrobena v Číně, i když Samsung vyrábí velké množství svých produktů ve Vietnamu) byly využity recyklované materiály. U silikonového pouzdra pro Galaxy S24 obsahuje minimálně 32% podíl recyklovaného pospotřebního materiálu, u pouzdra z veganské kůže pro Galaxy S24 Ultra pak minimálně 30 %. V tomto ohledu má (ke smůle Samsungu) jasně navrch materiál FineWoven, jenž se rovněž vyrábí v Číně, neboť obsahuje více než 68 % recyklovaného pospotřebního materiálu. Na závěr tak lze konstatovat, že zatímco veganská kůže, na kterou vsadil Samsung, bude z dlouhodobého hlediska zřejmě mnohem odolnější a déle si zachová svůj původní vzhled, je zároveň výrazně méně environmentální než FineWoven, který je rovněž příjemnější na dotyk.

Samsung Galaxy S24 Ultra 512 GB

Rozměry162,3 × 79 × 8,6 mm, 232 g
DisplejAMOLED, 6,8" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorSnapdragon 8 Gen3 for Galaxy, + ?×2,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 000 mAh

Samsung Galaxy S24 256 GB

Rozměry147 × 70,6 × 7,6 mm, 167 g
DisplejAMOLED, 6,2" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorSamsung Exynos 2400 for Galaxy,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze