Vyzkoušeli jsme nový Skype 3.0 pro Android

3

Na operační systém Android včera vyšla inovovaná verze populárního Skypu. Přibyla možnost přihlášení přes Microsoft účet a rovněž došlo k proměně prostředí na tabletech.

Skype povýšil na verzi 3.0 a nově ve vašem telefonu či tabletu zabere necelých 15 MB. Mnoho inovací však neočekávejte, tou nejpodstatnější je možnost přihlásit se také přes svůj Microsoft účet. Vývojáři však zatím tuto volbu trochu upozadili a primárně je vám nabídnuta klasická forma přihlášení přes váš Skype účet. Ve spodní části displeje je pak ono přepnutí na přihlášení přes Microsoft účet.

Skype 3.0 pro Android

Druhá změna se týká tabletů, kde došlo k proměně prostředí, které by někomu mohlo evokovat přibližování k prostředí, které Skype používá na Windows Phone. Nicméně vše působí přehledně a pracuje rychle. Kontakty můžete zobrazit v seznamu nebo formou mřížky s většími náhledy fotografií. Podporovány jsou i hovory a videohovory. Skype samozřejmě bez problémů běží na pozadí a do režimu offline přejde po vámi nastavené době. Může však být online neustále. Psaní probíhá bohužel výhradně v režimu na šířku, což nemusí vyhovovat všem. Dovedu si představit, že na menších tabletech by uživatelé uvítali psaní v režimu na výšku.

Seznam kontaktů lze zobrazit různými způsoby

Klávesnici pouze v jednom režimu bychom jistě odpustili. Bídnou stabilitu Skypu už však ne. Během krátkého testování mi Skype dvakrát zcela spadl a bylo nutné jej znovu spouštět a přihlašovat se. Testování probíhalo na tabletu Asus Transformer Infinity a Skypu se nezamlouvalo ani připojování, respektive odpojování klávesnice.

Nově můžete k přihlášení využít i svůj Microsoft účet

Vyzkoušeli jste už novou verzi Skypu? Jaké jsou vaše první dojmy? Dejte nám vědět do komentářů pod článkem.

Skype 3.0 můžete zdarma stahovat z obchodu Google Play.

Diskuze ke článku
Dom
Neni česky :(
Ladislav
Česky ani nebyl.... A call snad víš co je.... Snad už nebude padat....
petr
zdravim neni cesky ale bude tak jako predchozi verze jenom treba hledat na netu jsou lidi co tu cestinu vzdy udelaji ja mam skype ve svem telefonu verzi 2.9.0.315 v cz a slape jak hodinky. otazka casu kdy bude i na novou verzi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze