Vyzkoušeli jsme dostupnou ostružinu BlackBerry Leap

69

Ani BlackBerry nezůstalo stranou a do Barcelony přivezlo také jednu novinku. Je jí model střední třídy s názvem Leap, který se společně se Z3 stane nejdostupnějším BlackBerry na trhu. Pokud nepotřebujete klávesnici, máte rádi ostružiny a nechcete do telefonu investovat příliš peněz, je Leap přesně pro vás. Novinku jsme přímo v Barceloně vyzkoušeli a přinášíme první dojmy a video.

Design novinky je technicistně pravoúhlý a zapadá vzhledově do celkové nabídky výrobce. Na těle nenajdeme žádné zbytečné zkrášlující prvky, přesto je design povedený a hlavně svůj. Zajímavě působí pogumovaná zadní strana s malými prohlubněmi, které brání vyklouznutí telefonu z ruky. Celkově se telefon i přes hranaté tvary drží relativně dobře, i když nijak hodnotně kvůli plastům nepůsobí.

BlackBerry Leap

Displej má ideální úhlopříčku 5 palců, IPS technologii, hezky živé barvy a výborné pozorovací úhly. I když není tak jemný jako u dražších modelů, v reálu s rastru nevšimnete a oceníte další kvality displeje. Oproti vyšším modelům je o něco horší reproduktor a nečekejte takový zážitek, jako například u modelu Z30, stále ale hraje dobře a hlavně nahlas.

S necelými 10 milimetry není Leap nejtenčí, má to ale svoje opodstatnění. Uvnitř je totiž akumulátor s poměrně vysokou kapacitou 2 800 mAh, což by v kombinaci s použitým hardwarem mělo slibovat solidní výdrž.

Telefon nemá nijak ohromující specifikace a pokud jej porovnáme s podobně drahými Androidy, tak zcela propadne. Přímé porovnání ale není možné a hlavně ani nutné. Systém BlackBerry OS 10 běží velmi plynule a rychle a nabídne všechny funkce, které známe z vyšších modelů. Nechybí ovládání gesty a velmi praktický BlackBerry Hub. Zamrzí naopak opět možnost spustit zároveň jen 8 aplikací.

BlackBerry Leap dorazí na evropský trh v dubnu, cenovka je stanovena zhruba na 8 200 Kč s DPH.

BlackBerry Leap – první pohled z MWC 2015

Technické parametry BlackBerry Leap

Kompletní specifikace
Konstrukce144 × 72,8 × 9,5 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Plus MSM8960, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 225
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémBlackBerry OS 10
Akumulátor2 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2015, 8 200 Kč
Diskuze ke článku
Milan
Osobne ma najviac zaujal ten novo predstavený slider od blackberry. Podľa údajných špecifikácii má mať 16Mpix fotak. dualny blesk, vysúvaciu fyzickú klavesnicu s dotykovou vrstvou ako na passporte. 3650mAh bateria, Dispej dual edge QHD, stereoreproduktory... zatial to vyzerá ako moj favorit... najlepsie vybavené blacberry. Po slideri velmi tužim, pretože nechcem kompromis... Takto má človek aj velký display, aj klavesnicu keď ju potrebuje. Chválim blackberry velmi za jeho produkty, a že počúva svojich zákaznikov... žiadny iny výrobca nemá také bohaté portfolio - myslím rôzné variacie konštrukcie. ako s klavesnicou, bez, hybridnou, vysuvacou,
Xwert Is
Xwert Is
Akože nevyzerá zle ale chcelo by to model ktorý sa materiálmi vyrovná Passportu alebo Classicu. Inak neviem či sa mi to len zdá ale rámik okolo displeja na mňa pôsobí dosť hrubo ako je to v reále v porovnaní s inými telefónmi? taktiež by ma zaujímalo ako na Vás pôsobí veľkosť zariadenia oproti iným podobne displejovo veľkým zariadeniam ? lebo hranatý dizajn nepadne určite dobre do ruky a myslím že BB pri dotykových telefónoch dosť plytvá miestom na prednej strane... taktiež tam mohli dať aj väčší akumulátor tento síce stačí ale do takého tela by sa vošiel aj 3500 mAh... čo by bolo len + :)
pavel
Plně souhlasím chtělo by to mobil který se materiálově vyrovná passportu, blackberry by měla bát prémiová značka a nechtít konkurovat čínským mobilům.
Petr Šilhan
Petr Šilhan
Za ty peníze je ten HW fakt slabej. To bych spíš osobně volil Xperii M4. Ale zájemci o BB asi nejdou hlavně po parametrech. Ale ačkoli systém výkonný HW nepotřebuje, aplikace by už mohly...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze