Vývojář přišel na to, jak propojit iPhone s Android Wear

5

Největší omezení různých chytrých hodinek s Android Wear je právě kompatibilita jenom se zařízeními s operačním systémem Android. Tomu je ale, zdá se, konec, vývojáři našli cestičku, jak propojit i dosud nepodporovaná zařízen s iOS. Že by snaha alespoň částečně konkurovat přímo Apple Watch?

Pokud máte iPhone a zálusk na některé z wearables s Android Wear, měli jste až do této chvíle smůlu. Android Wear zkrátka komunikuje pouze s operačním systémem Android, respektive se smartphony s verzí 4.3 Jelly Bean a vyšší. Novinkou je však úspěch vývojáře Mohammada Abu-Garbeyyeha, který za pomocí Apple Notification Center Service (součástí iOS 7 a výše) a malé aplikace pro Android Wear dokázal zprovoznit zobrazení notifikací z iPhone přímo na své hodinky Motorola Moto 360 s Android Wear.

Spojení proběhlo s Motorolou Moto 360

Komunikace pak funguje skrze Bluetooth a jak je vidět na krátkém videu, v současné době tímto způsobem fungují pouze SMS zprávy, e-maily a ovládání přehrávání hudby, další úkon zatím bohužel nefungují. Je ale dobré vědět, že toto spojení funguje, v budoucnu bychom se mohli dočkat i větší provázanosti. Pokud máte o aplikaci propojující Android Wear a iPhone zájem, vývojářská skupina MohammadAG slibuje, že ji brzy vypustí ke stažení.

Zdroje: androidbeat.com, theverge.com

Diskuze ke článku
blue.sun
Vývojář předběhl Google. :-D Určitě to chtěli s velkou slávou oznámit pro další generaci systému, aby si všichni zase běželi koupit nové hodinky a naplnili tak předpovědi analytiků o úžasných prodejích nového segmentu. A on jim to takhle zkazí...
A ještě tím zkazí náladu v Applu, protože rázem dal k dispozici lépe fungující hodinky, než budou Watch.
A dotrollil jsem. :-D
Alfonz
Zachvilku Apple vydá svoje hodinky a som na ne zvedavý... Podľa mňa nesklame, ako vždy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze