Vybrali jsme pro vás TOP 5 vlastností nového Redmi Note 13 Pro+

3
Vybrali jsme pro vás TOP 5 vlastností nového Redmi Note 13 Pro+
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Telefon zaujme designem, odolností i nabíjením
  • Kterých 5 vlastností považujeme za klíčové?

Smartphony značky Redmi jsou oblíbené, za velmi lákavé peníze nabízí funkce, které běžně očekáváme od vlajkových modelů. Nejinak je tomu i u nejnovějšího Redmi Note 13 Pro+, který na trh dorazil teprve před pár týdny. Pořídit jej můžete hned v několika paměťových variantách, přičemž už ta základní nabízí velmi slušných 8 GB RAM a 256GB úložiště za cenu jen okolo 11 tisíc korun. V dnešním článku se zaměříme na 5 hlavních funkcí Redmi Note 13 Pro+, kvůli kterým se vyplatí o něm přemýšlet.

AMOLED displej, který si zamilujete

My jsme si displej zamilovali Redmi Note 13 Pro+ zamilovali. Nabídne opravdu velký, konkrétně 6,67" 120Hz AMOLED panel s maximálním jasem až 1 800 nitů, podporou Dolby Vision i HDR a rozlišením 2 712 × 1 220 px. Nechybí krytí Corning Gorilla Glass Victus, schází nám tak snad jen „plnotučný“ Always-On, v Redmi Note 13 Pro+ je pouze časově omezená varianta. V displeji je i optická čtečka otisků prstů, která funguje velice spolehlivě. Troufneme si říci, že kdyby byl stejný displej nasazen u dvakrát tak drahého zařízení, nikdo by si nestěžoval, natož pak u smartphonu za 11 tisíc korun.

Konečně se zvýšenou odolností IP68

Co odlišuje vlajkové lodě od střední třídy? Odolnost vůči vodě a prachu. Aby mohl výrobce garantovat takovou odolnost, zařízení musí být perfektně utěsněné a musí projít náročným testováním. Redmi se rozhodlo, že je na čase přinést plnohodnotnou odolnost i do střední třídy, a tak se Redmi Note 13 Pro+ pyšní odolností dle certifikace IP68. Jedním slovem: hurá! S novým Redmi se tak nemusíte obávat ani ponoření, například v bazénu.

Úsporný procesor

Uvnitř Redmi tepe výkonný 4nm procesor Mediatek Dimensity 7200 Ultra. Když k tomu přičteme až 12GB RAM a 512GB úložiště, Redmi opět může konkurovat i o řád dražším kouskům. Ostatně velmi solidní výkon potvrzují i naměřené hodnoty v různých benchmarcích, přičemž se nemusíte obávat ani nadměrného zahřívání. My jsme Redmi využívali i jako herní konzoli a ani novější herní tituly jej nezadýchaly.

Design, který si nespletete

Dominantou zadní skleněné strany je výrazný fotomodul, který vypadá opravdu elegantně, plastový rámeček zase vypadá jako kovový. S detaily si v Redmi pohráli. Redmi si dalo záležet i na rozmístění ovládacích tlačítek, takže i poslepu vše nahmatáte velice intuitivně. Díky zaoblení padne do ruky mobil skvěle, nikde nic neřeže ani nepřekáží. Ano, stále se bavíme o velkém telefonu, který jednou rukou obsloužíte jen stěží, ovšem výrobce se snažil, aby používání maximálně zpříjemnil. Benefitem je také to, že si novinku můžete dopřát hned v několika barevných variantách, konkrétně v černé, bílé a světle fialové.

Nabíjení rychlostí blesku

Dostáváme se k výhodě, kterou ocení naprosto každý – samozřejmě mluvíme o podpoře 120W nabíjení. S dodávaným adaptérem (ano, nemusíte si kupovat vlastní) nabijete baterii s kapacitou 5 000 mAh za 24 minut, což je špičková hodnota. Jen pro srovnání, za podobně dlouhou dobu nenabijete nový iPhone 15 Pro Max ani na 50 %, a to se bavíme o třikrát tak drahém telefonu. Díky úspornému procesoru se můžete spolehnout až na 2denní výdrž, samozřejmě záleží na tom, jak přesně budete Redmi využívat – pokud bude sloužit jako herní konzole, raději počítejte s poloviční výdrží.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512+12 GB

Rozměry161,4 × 74,2 × 8,9 mm, 204,5 g
DisplejOLED, 6,67" (2 712 × 1 220 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 7200, 2×2,8 GHz + 6×2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 000 mAh