Update telefonů s Windows Phone 7 na WP8 nejistý (aktualizováno)

2

Nehledě na absenci oficiálních informací si podle některých zdrojů z Microsoftu můžeme být jisti, že se nejnovější verze operačního systému Windows Phone 8 (Apollo) dostane na všechny přístroje s verzí současnou, tedy Windows Phone 7.5 Mango.

Update je opět nejistý - Aktualizováno 22. 4. 2012

V průběhu týdne světem proběhla zpráva o jistém updatu na Windows Phone 8 pro telefony s WP7, kterou vypustil Nuno Silva, spolupracovník Microsoftu. Ten ale vzal své prohlášení nyní zpět s tím, že si spletl kompatibilitu aplikací a upgrade systému jako takového. Zatímco tedy je jisté, že aplikace pro Windows Phone 7 poběží i na Windows Phone 8, update na novou verzi pro stávající telefony jistý není. Některé zdroje říkají, že updatu se nedočkáme, některé naopak, že ano. Na oficiální vyjádření Microsoftu si budeme muset ještě pár týdnů až měsíců počkat.

Původní informace z 18. 4. 2012

Update potvrdil Nuno Silva, blízký spolupracovník Microsoftu v rozhovoru pro portugalské mobilní fórum Zwame, a to už před nějakou dobou.

Na otázku, jaké přístroje se mohou těšit na novou verzi operačního systému Windows Phone, Silva odpověděl, že se upgradu dočkají všechny přístroje se systémem Windows Phone. Na novou verzi tedy přejdou všechny starší Samsungy a LG, tedy i smartphony z první vlny - z roku 2010 a 2011.

Na druhou stranu některé zdroje blízké Microsoftu naopak prozrazují, že první a druhá vlna telefonů s Windows Phone 7 na příští verzi updatována nebude. Microsoft zatím nic oficiálně nepotvrdil a vypadá to, že je stále ve fázi rozhodování, zda update přínést, či ne.

Doufejme, že se brzy dočkáme oficiálního oznámení od Microsoftu, zatím ale můžeme být relativně v klidu s vědomím, že se updatu opravdu dočkáme.

Zdroje: wmpoweruser.com, theverge.com