Volvo XC90 dostane autonomní řízení. Už za dva roky

2

Pro mnohé stále platí, že synonymum pro automobilovou bezpečnost je Volvo. Zda tomu tak stále je, rozebereme možná někdy jindy. Jisté je ale to, že Volvo pracuje na různých chytrých systémech, které nám mají řízení nejen usnadnit. Výsledkem je autonomní systém, který dorazí do modelu XC90 již v roce 2017.

Švédská automobilka odhalila pár informací o autonomní technologii, kterou do svých vozů bude instalovat v roce 2017. První obrázky ukazují mimo jiné, jak řidič může zapínat a vypínat autonomní funkce daného vozu.

Volvo XC90 autonomní řízení

Tato technologie je nazvána IntelliSafe Auto Pilot a je navržena tak, aby automobil potřeboval minimální kontrolu ze strany řidiče. Autonomní řízení se aktivuje či deaktivuje na standardně umístěných páčkách pod volantem, které v případě, že je systém připraven převzít řízení, začnou blikat.

Pokud vlivem okolí bude znemožněno autonomní řízení, pak řidič bude upozorněn a bude mít 60 sekund k tomu, aby převzal kontrolu nad vozem.

Volvo XC90 autonomní řízení

„Navrhli jsme uživatelské rozhraní, které je bezpečné a bezproblémové. Řidiči ho mohou s důvěrou používat a přenechat mu kontrolu nad vozem,“ řekl Thomas Ingenlath.

Tato technologie bude prvně použita u modelu XC90, který je součástí projektu Drive Me, o kterém jsme vás informovali.

Zdroje: autoexpress.co

Diskuze ke článku
Jiří Švarc
Jiří Švarc
Tato technologie bude prvně použita u modelu XC90... a EU to určitě zabije její oblíbenou koninou - povinností mít ruce na volantu.
mrazik
to jsem zvedav v pripade nehod...prokazovani,zda auto ridilo samo nebo nikoli...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze