Vodafone zprovoznil již více než 3 000 LTE vysílačů

20

Vodafone zrychlil mobilní internet v dalších městech a aktuálně pokrývá rychlými daty 97 % české populace a 86 % území České republiky. Z toho síť LTE pokrývá 68 % populace a 77 % území. Do konce léta bude LTE od Vodafonu dostupné ve většině měst.

Vodafone se dále soustředí na pokrývání měst, kde využívá LTE na frekvencích 800, 1 800 a 2 100 MHz. Pro připojení k mobilní internetové síti LTE uživatelé potřebují libovolný datový tarif, vhodné LTE zařízení a LTE SIM kartu, kterou získají výměnou za původní zdarma na kterékoliv prodejně Vodafonu.

Vodafone logo

V průběhu dubna 2015 spustil Vodafone provoz LTE sítě v následujících městech a obcích:

  • Jihočeský kraj: Okres České Budějovice – Hluboká nad Vltavou, Lišov, Týn nad Vltavou
  • Jihomoravský kraj: Okres Břeclav – Břeclav, Kobylí, Mikulov, Podivín, Šitbořice, Valtice, Velké Bílovice
  • Královéhradecký kraj: Okres Náchod – Broumov, Červený Kostelec, Česká Skalice, Hronov, Jaroměř, Náchod, Nové Město nad Metují, Police nad Metují, Provodov - Šenov
  • Liberecký kraj: Okres Liberec – Liberec
  • Moravskoslezský kraj: Okres Karviná – Havířov, Karviná, Orlová, Okres Nový Jičín – Nový Jičín, Okres Opava – Opava
  • Olomoucký kraj: Okres Prostějov – Čelechovice na Hané, Mostkovice, Němčice na Hané, Prostějov
  • Kraj Vysočina: Okres Jihlava – Polná, Třešť
  • Zlínský kraj: Okres Kroměříž – Bystřice pod Hostýnem, Holešov, Hulín, Chropyně, Kroměříž, Okres Uherské Hradiště – Hluk, Kunovice, Mistřice, Nivnice, Staré Město, Uherské Hradiště, Uherský Brod, Vlčnov, Okres Zlín – Luhačovice, Napajedla, Otrokovice, Slavičín, Tečovice, Zlín

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Míša
Konečně pokrok, ač se jedná spíš o krůčky a ještě změna v tarifech a bude hej, nebo se mýlím? Vlastně až padne Euro roaming, pane bože ať se toho zázraku dočkám(dožiju)
Rudla
A co takhle odejít z ne standardního pásma LTE na 900Mhz. Pak je problém sehnat telefon, který podporuje všechny frekvence českého paskvilu ve frekvencích LTE.
Buch
Ja lte nemam.a mobil s lte jsem prodal.jelikoz je to zbytecnost
Rob
Depo Hostivar. Praha. V budově, LTE ani omylem, H občas naskoci jedna dve carky. Praha východ, v budově sotva si zavolám na E tak jedna čárka, vyzkoušený všechny operátoři. A furt tady budou něco mektat o pokrytí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze