Vodafone v Karlových Varech spouští LTE rychlostí až 300 Mb/s

9

Mobilní internet neustále zrychluje a další milník překonává český Vodafone. Zařadil se mezi první operátory v Evropě a spustil agregaci až tří pásem LTE-A v Karlových Varech.

Vodafone logo

Technologii LTE-A Vodafone zpřístupnil veřejnosti v Kalových Varech v loňském roce. Při agregaci dvou pásem sítě LTE lze v síti Vodafone stahovat data rychlostí až 225 Mb/s a odesílat je rychlostí až 50 Mb/s.

Nyní Vodafone spustil v lázeňské zóně v Karlových Varech agregaci tří pásem, tzv. Carrier Aggregation. Jedná se o spojení pásem 1800 MHz (o šířce 20 MHz), 800 MHz (o šířce 10 MHz) a 2100 MHz (o šířce 10 MHz). Rychlost stahování je v tomto případě až 300 Mb/s.

TIP! Vodafone pokrývá sítí LTE již 96 % populace České republiky

„Spojením tří pásem v síti LTE-A pomocí funkce Carrier Aggregation dojde k významnému zvýšení rychlosti mobilního přenosu dat, zvýšení výkonu LTE systému a pokrytí s vysokou schopností odbavení dat,“ říká Jiří Švarc, ředitel vývoje sítě ve Vodafonu.

Vodafone spolupracuje se Samsungem, jakožto dodavatelem koncových zařízení. Agregaci tří pásem společně testují na nejnovějším smartphonu Samsung Galaxy S6 edge+, který podporuje LTE kategorie 9. Tento přístroj již brzy umožní praktické využití této technologie také zákazníkům Vodafonu.

Zdroj: Tisková zpráva Vodafone

Diskuze ke článku
xixao
Tohle je konec wifi providerů
jura
to je na papíře, realita je uplne jina...
jojo
300 Mb/s A MŮJ FUP ZA 4 sekundy PRYČ!!!
Marthys
LTE internet je dobrý spíše na experimenty. Praktické využití kvůli FUP 30 GB prakticky nemá. Do FUP se totiž počítá např. i aktualizace hadware, který každý z nás používá. Počítače, tablety, smartphone i televize. Během chvíle vám "zmizí třeba 3 GB" aniž by jste něco stahovali. To samé platí pro soubory soubory, fotky. V rodině, kde každý vlastní nějaké hardware je FUK 30 GB za pár dnů pryč. Ne každé reklamě je radno věřit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze