Vodafone Smart 4 Power: LTE a příznivá cenovka

11

Telefony řady Vodafone Smart jsou na trhu už nějaký ten pátek a operátor toto portfolio průběžně aktualizuje o nové modely. A právě dnes se tak stalo a světlo světa spatřil nový přírůstek, který nabídne větší displej nebo silnou baterii. Pro zájemce má připravenou také jednu příjemnost, a tou je podpora sítí čtvrté generace, čímž se stává nejdostupnějším smartphonem s touto funkcí.

Vodafone je jediným operátorem, který svým zákazníkům nabízí telefony vlastní značky. Ty mají mimo jiné tu výhodu, že nabídnou dobré parametry za příznivou cenu. Dalším takovým telefonem je Vodafone Smart 4 Power, který už ale nebude cílit pouze na začínající uživatele, parametrově se totiž řadí spíše do střední třídy.

Vodafone Smart 4 Power: oficiální fotografie

Jedním z hlavních lákadel je displej. Ten totiž oproti předešlým modelům narostl, a to konkrétně na 5 palců. Rozlišení se zastavilo na hodnotě 960 × 540 pixelů, a i když by se tu lépe vyjímalo například HD rozlišení, pořád je to dostačující hodnota. Výkon telefonu zajišťuje blíže nespecifikovaný čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,3 GHz, domníváme se však, že půjde nejspíše o MediaTek. Operační paměti tu máme rovný 1 GB a prostor pro vaše soubory bude zajišťovat 2GB vnitřní paměť, kterou můžete bez problému rozšířit paměťovými kartami až do velikosti 32 GB.

Designově telefon zapadá do řady

Najde se tu ale i další příjemnost, která rozhodně potěší, a tou je podpora LTE. Tímto se Vodafone rozhodně odlišil a v této cenové kategorii bychom tuto funkci v podstatě nečekali. To ale není z hlediska konektivity vše, kromě již samozřejmosti v podobě Wi-Fi, Bluetooth nebo GPS nabídne telefon také NFC, což rozhodně přijde vhod. Myslelo se i na fotoaparát, který disponuje rozlišením 5 Mpx a nechybí autofokus nebo přisvětlovací LED dioda. Všechny tyto parametry a také Android, který je zde v nové verzi 4.4.2 KitKat, ale vyžadují určitý přísun energie. A právě o to by se měla postarat baterie se štědrou kapacitou 3 000 mAh.

Technické parametry Vodafone Smart 4 Power

Kompletní specifikace
Konstrukce141 × 71,4 × 9,5 mm, 162 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (960 × 540 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 088 px
ChipsetMediatek 6582, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 2 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:27 hodin
Dostupnostčervenec 2014, 4 377 Kč

No a kolik si Vodafon účtuje za takový hardware? Poměrně líbivou částku. Smartphone totiž může být váš za 4 377 Kč a dostupný by měl být do poloviny července.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Jakub Herget
Jakub Herget
Vestavěná pamět jen 2GB??? Dost málo na to že to má MediaTek.
Jakub Herget
Jakub Herget
Ale i tak je to málo.
Jiří Borsuk Zábranský
Jiří Borsuk Zábranský
Urcite pujde o malinko upraveny POP S7, vsak jej ma pro "rudeho" vyrobit prave Alcatel.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze