Vodafone reaguje na O2 FREE, nabízí neomezený tarif za 691 Kč

18

Cenové války mezi operátory začínají. Rozpoutalo je včera O2, které představilo kompletní nabídku tarifů FREE. Vodafone bleskově reaguje a přináší neomezené volání, SMS zprávy a 600 MB dat za 691 Kč s dvouletým úvazkem. Cenou se tedy dostává pod O2. Neopomněl ani tarif s neomezeným voláním a SMSkováním do vlastní sítě.

Včera představené tarify O2 FREE vzbudily velkou pozornost a konkurenční operátoři ve svých tiskových prohlášeních rychle reagovali, že již brzy chystají podobné. Jako první se osmělil Vodafone, který již včera spustil na svých stránkách předregistraci na svůj plánovaný neomezený tarif, do které se zapojilo 10 000 návštěvníků. Dnes odpoledne jsme se dočkali představení dvou tarifů, kterým se nyní podíváme na zoubek.

Tip: Co včera ukázalo O2 – Revoluce u O2 - spouští tarify FREE: flatový tarif za 749 Kč

Email na Seznam.cz nově dostupný přes Vodafone live!

Neomezené volání v síti

Začneme nižším tarifem, který vyjde na 399 Kč. Ovšem pozor, pouze pokud se operátorovi upíšete na celé dva roky. Pokud se upsat nechcete, připravte si 597 Kč, což je citelný nárůst. Třetí možností je vzít si dotovaný telefon a poté platíte opět 597 Kč, ovšem jste vázáni smlouvou. Co získáte? Neomezené volání a SMSkování do sítě Vodafone. Dále také 50 volných minut do ostatních sítí s výhodným účtováním 1+1. Po provolání se však připravte na cenu 5,03 Kč za minutu. Poslední věcí je základní internet s limitem 150 MB.

Srovnání s O2

Tarif si rovnou srovnáme s konkurenčním tarifem FREE O2 Plus, který vychází na 499 Kč s dvouletým úvazkem, nebo na 649 Kč bez smlouvy, což je o 52 Kč dráž než u Vodafonu. Nabídka je velmi podobná. Neomezené volání a SMS do vlastní sítě, ale rovnou 120 volných minut do ostatních sítí. Výhodou je, že po jejich případném provolání voláte levněji, konkrétně za 3,50 Kč. Nesmíme však zapomenout, že O2 praktikuje velmi nevýhodné účtování po celých minutách. V případě internetu jsou si oba tarify rovné.

Vodafone neomezené volání v síti FREE O2 Plus
měsíční paušál bez smlouvy / se smlouvou 597 Kč / 399 Kč 649 Kč / 499 Kč
výhody neomezené volání a SMS do vlastní sítě neomezené volání a SMS do vlastní sítě
volné minuty 50 120
volné SMS 0 0
cena hovoru 5,03 Kč 3,50 Kč
tarifikace 1+1 60+60
cena SMS 1,51 Kč 1,50 Kč
internet v ceně 150 MB 150 MB

Neomezené volání do všech sítí

Druhý nový tarifem Vodafonu reaguje na tarif FREE O2 CZ. Počítejte tedy s neomezeným voláním a SMSkováním do všech sítí v České republice. Vyjde vás na 691 Kč s dvouletým úvazkem, což je o 58 Kč méně než u O2. Vodafone tedy slib dodržel. Situace se obrací v momentě, kdy se vázat nechcete. U Vodafonu si připravte 901 Kč, u O2 o 2 Kč méně. Co vedlo Vodafone k nasazení vyšší ceny, která je jasně patrné, je záhadou. Značnou výhodou O2 je internetový limit. Vodafone nabízí jen 600 MB, což v dnešní době není mnoho. O2 je o něco štědřejší a naděluje rovný 1 GB.

Vodafone neomezené volání do všech síti FREE O2 CZ
měsíční paušál bez smlouvy / se smlouvou 901 Kč / 691 Kč 899 Kč / 749 Kč
výhody neomezené volání a SMS do všech sítí neomezené volání a SMS do všech sítí
internet v ceně 600 MB 1 GB

První dva dnes, další v květnu

Dva nové tarify od Vodafonu si přes e-shop můžete pořídit už dnes. Na dalších prodejních místech budou dostupné od zítřka. To však není vše a zdá se, že představené tarify jsou jen dočasné. V květnu Vodafone chystá představení zcela nových tarifů, které nazývá RED (stejně jako v zahraničí) a údajně by měly být neomezené. Máme se tedy zřejmě nač těšit.

Diskuze ke článku
Pepa
Účtování po vteřinách by bylo super u těch nižších tarifů, čekal bych že se chytnou za nos, dají stejně volných minut jako O2, ale nechají účtování po vteřinách... to by bylo... a ono nic...
Mirda
O2 má ten neomezený tarif výhodnější. Je jen o 60 korun dražší, ale získáte s ním mnohem lepší pokrytí signálem než má Vodafone a ještě navíc 400 MB dat po jejichž vyčerpání Vám rychlost spadne jen na 200 kb/s zatímco u Vodafone na nepoužitelných 16 kb/s.
robo
Vazeni pratele,
tak se mi zda, ze se nasi operatori neceho nebo nekoho boji. Kez bychom, mi cesi, byli vice agresivni tak, jak je tomu v zahranici. Predstavoval bych si to tak, ze bychom vzali vidle, sudlice, krumpace a ostatni tupe ci ostre nastroje a sli jim vsem trem rozkopat hubu! To, ze nas tady v CR berou na hul jak se jim zlibi a my si to nechame smele libit me strasne mrzi.. Uvedu priklad: V roce 08 jsem byl u protinozcu a svete drz se- volal jsem s siti Vodafone Australia s predplacenou sluzbou za 0,03 AUD/min.!!! coz v te dobe bylo cca 50 hal!!! Ostatne i Francie dnes nabizi neomezene volani v prepoctu za 500 Kc/mes.!!!! Loni nas nejstarsi operator 02 (Eurotel) reagoval na brutalni propad sveho kmene tak, uzavrel smlouvu se spol. Axel Springel a umoznil tak vznik virt.operatora Bleskmobil. uCINIL tak z toho duvodu, ze cele ty roky co jsme ho tak kralovsky zivili, sral na veskere zkvalitnovani site (reinvestice), zisk plynul do Spanelska a jelikoz cesky clovek neni
mental.disease
Neni náhodou FREE O2 Plus za 499kc s uvazkem a 649kc bez?
ak sa pletiem, sorry..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze