Vodafone pokryl Turbo Internetem další regiony

53

Vodafone k 1. 4. 2014 pokryl Turbo Internetem (rychlý mobilní internet na sítích 3G + LTE 900 MHz) další lokality v kraji Karlovarském, Libereckém, Ústeckém, Plzeňském, Pardubickém, Středočeském, Jihočeském, kraji Vysočina a první lokality také v Jihomoravském kraji.

V tuto chvíli je Turbo Internetem pokryto již 80 % populace (kombinace 3G a LTE), což je 52 % území České republiky. K 1. 4. 2014 mohou Turbo Internet (3G + LTE 900 MHz) využít obyvatelé celkem 3 091 obcí, z toho 1 518 obcí pokrývá LTE na frekvenci 900 MHz. Uvádíme pouze obce, které jsou Turbo Internetem pokryty minimálně z 80 %.

Vodafone Turbo Internet

Turbo internet mohou využít všichni zákazníci, kteří používají jakékoliv datové služby Vodafonu, vlastní LTE SIM kartu a zařízení podporující LTE na frekvenci 900 MHz, 3G a 2G. Dosažitelné rychlosti přenosu dat v této síti jsou srovnatelné se systémem 3G (HSPA+) a umožňují pohodlné využití internetu. V průběhu testování bylo dosaženo reálné rychlosti přesahující 16,5 Mbit/s.

Zdroj: TZ Vodafone

Diskuze ke článku
kubik393
Bezva vědět, že jsem mezi těmi 20% populace, které musejí spoléhat jenom na GPRS nebo EDGE. Co to je proboha za statistiku? Kdo dělá tuhle propagandu? Zkuste se projet po R4, v podstatě hlavním tahu z Písku na Prahu, a uvidíte, že 3G budete mít tak možná jenom čtvrtinu cesty, když pojedete přes větší města, ten zbytek kolísá mezi GPRS a EDGE, takže nevím, kde Vodafone tyhle statistiky bere, kdo mu je vymýšlí. Jak říkal Winston Churchill, věřím jenom statistice, kterou jsem si sám zfalšoval, takže ano, Vodafone tomu věří (nebo vlastně nevěří když znají pravdu) a my ostatní na to máme skočit a chválit je, jak úžasní a skvělí a šikovní jsou. Nevadí mi, že pokrytí není dokonalé, v USA je to třeba ještě mnohem horší, ale vadí mi tohle zkreslování jenom aby vypadali před konkurencí dobře. Takže vážený Vodafone, kdy zavítáte do naší vsi s Turbo Internetem?
Jiří Hronek
Jiří Hronek
No já jsem si informace zjištoval a není LTE jako LTE :/ to co nabízí Vodafone, je jen z části LTE a laicky řečeno většina LTE telefonů u nás prodávaných se z jejich Turbem se špatnou potáže. Je třeba si zjistit jaké frekvence telefon podporuje a jaké staví Vodafone. Jako Kubikovi393 se mi absolutně nelíbí, že lajké veřejnosti neřeknou, že si ten internet nemají pořizovat, protože je jim k ničemu, popřípadě že si musí koupit nový telefon, nebo tablet... kdyby telefony nebyly můj koníček, určitě by mě to nenapadlo. Pokud se chlubím "A", je potřeba říci i případné "B". Moc se těším až taková situace u nás nastane ....
vdf
Vodafone provozuje LTE na frekvenci 900MHz coz je plne v souladu s normou. Nelze samozrejme vyloucit, ze jsou zde v prodeji krapy, ktere LTE nepodporuji vubec, nebo jen zcasti.
Jiří Hronek
Jiří Hronek
Naposledy upraveno: 8. 4. 2014 00:35
.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze