Vodafone nabídne neomezený tarif Red+ pro rodiny, člen za 375 Kč

18

Rodinné tarify v České republice moc nefungují. A není se ani čemu divit, když je operátoři do této chvíle víceméně ignorovali, nebo nabízeli nevýhodné ceny. To ale dnes mění Vodafone, který nabízí neomezený tarif pro čtyřčlennou rodinu za 1 500 Kč, respektive za 375 Kč za osobu. A neomezený tarif pod 400 Kč, to už je zajímavá nabídka, co myslíte?

U zrodu neomezených tarifů celkově stálo O2, u zrodu cenově výhodných a neomezených rodinných tarifů tedy nově stojí Vodafone. Ten počínaje 1. dubnem začne nabízet speciální neomezený tarif Red+ pro rodiny, který rozšíří jeho nabídku neomezených tarifů pro jednotlivce. A v čem tkví ona nová revoluce?

Vodafone

Vodafone představil tarif, který je jako šitý pro čtyřčlennou rodinu. Za 1 499 Kč měsíčně totiž nabízí čtyřu neomezené tarify právě pro čtyřčlennou rodinu. Jednoduchým dělením se dostáváme na 375 Kč za osobu za jeden neomezený tarif. Abychom byli korektní, neomezené jsou SMS zprávy a volání, datový limit 2 GB je však dělem mezi všechny čtyři uživatele, na každého tak připadá 500MB balíček. Správce celé rodiny samozřejmě bude moci dokupovat dodatečný limit dat. Vodafone nabídne i variantu pro firemní klientelu, která bude fungovat na podobné bázi, jako rodina. Opět budou dostupné čtyři samostatné neomezené tarify, jen cena povyskočí na 1 999 Kč celkem (500 Kč na osobu) a jako bonus navíc dostanou firemní členové 3× Vodafone Roaming na den pro každého člena. Viz v přehledu následující tabulka. Dodáme, že u firemní klientely nebudou tarify omezeny věkem, u rodinného tarifu musí být 3 a 4 SIM karta v rukou osoby mladší 18 let nebo starší 60 let.

Specifika Red+ Business Red+
Počet členů 4 4
Neomezené volání a SMS ano ano
Datový limit (společný) 2 GB 3 GB
Celková cena 1 499 Kč 1 999 Kč
Cena na osobu 374,75 = 375 Kč 499,75 = 500 Kč
Vodafone Roaming na den ne ano, 3x každý
Určeno pro fyzické osoby firemní zákazníci

Po celkem radostné zprávě však přichází úvaha. Vyplatí se takový balíček? Pokud jste čtyřčlenná rodina kde obě děti měsíčně protelefonují stovky korun, a vy jako rodič tak platíte vysoké účty, s největší pravděpodobností ano. Problém by mohl nastat, pokud děti začnou vyžadovat více internetu, což pochopitelně zvedne cenu. Sdílený internet 2 GB zkrátka není noho. Dalším problémem je, pokud nejste čtyř, ale třeba tříčlenná rodina.

Tarif Red+

Vodafone navíc nakazuje, aby byla třetí a čtvrtá SIM karta i pro osoby pod 18 a nad 60 let (tedy typicky pro vaše prarodiče), opět tedy další starost navíc. Potřebuje vaše babička neomezený tarif? Asi ne... Zatím nevíme, jak bude Vodafone přistupovat k tomu, kdybyste chtěli přidat například svého kamaráda, který pochopitelně nemusí být starší 60 let a mladší 18. Bude se Vodafone zdráhat? Uvidíme, další podrobnosti se dozvíme u příležitosti startu nových tarifů, tedy 1. dubna.

Zdroje: Tisková zpráva, mobilmania.cz

Diskuze ke článku
alex t.
šlo by to až na to, že je to zacílené přesně na 4 členy a o FUP se nemá cenu vyjadřovat - na kapacitní 4G sítě jsou to tragikomické limity , tady se nám EU asi vzdaluje nejvíce..
KoPoo
Nefunguje protože česká republika a tím lidé v této zemi nejsou schopni zakládat rodiny. Takže i tarif pro rodiny je zákonitě nedostatek.
jana
nechapu urcitou logiku proc zase pro rodiny a co jednotlivci??? 749 kc za neomezeny tarif je jeste hodne proc nemuze byt za 500 nebo í min!
styx
ten FUP limit je podle mě kvůli tomu, aby se zabránilo tomu, že si místo rodin, budou tento tarif pořizovat domluvení kamarádi...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze