Vodafone má nové Férové tarify: účtování po sekundách a volné SMS

Vodafone dnes představil novou nabídku svých "Férových" tarifů, které dle slov operátora změní český telekomunikační trh. Hlavním mottem nových tarifů je "To co vidíte, to také dostanete". Tarify přináší mnoho novinek a Vodafone například jako první na trhu přichází s tarifikací po jednotlivých sekundách.

Tarifikace 1+1

Vodafone jako první a jediný mobilní operátor v České republice zavádí ve svých nových Férových tarifech to, po čem mnoho uživatelů volalo, a sice účtování hovorů po vteřinách. Nová tarifikace bude fungovat pro firemní i nefiremní rezidentní zákazníky. Díky tomu jim budou účtovány domácí i mezinárodní hovory podle jejich skutečné délky.

“Tento typ účtování je férový vůči zákazníkům a zároveň je to správný směr, kterým by se měl trh nyní vyvíjet,“ říká Mario Mele, viceprezident pro nefiremní zákazníky Vodafonu.

Podle nejrůznějších statistik se může tarifikace 60+60, tedy po celých minutách, promítnout do koncového vyúčtování nepříznivě, a to až o 30 % výše. Vodafone tak nyní jako první zavádí účtování po sekundách již od první minuty, takže zákazník zaplatí skutečně jen to, co provolá.

Vodafone logo

Neomezené SMS do všech sítí

Vodafone také v rámci nových balíčků přináší další novinku. Všichni zákazníci, kteří si aktivují některý z nových balíčků, získají neomezené SMS do všech sítí. Týká se to všech nových balíčků kromě nejnižšího, kde zákazníci získají pouze neomezené SMS do sítě Vodafone.

I tak se však jedná o velmi pozitivní informaci a rádi vidíme, že se balíčky začínají alespoň vzdáleně podobat těm, které jsou dostupné na ostatních trzích.

Výhodnější volání do zahraničí

Další vlastností nových tarifů je výhodnější volání do zahraničí. Vodafone se snaží vyjít vstříc zákazníkům, kteří často volají do zahraničí, a proto v nových tarifech všechny hovory do zahraničí spadají do volných minut v rámci tarifu. Zákazníci tak mohou v rámci tarifu volat například na Slovensko, Ukrajinu, do Vietnamu, USA a dalších 25 zemí.

Pokud překročíte volné vteřiny v rámci tarifu, cena za jednotlivé minuty se zvedne na 11,40 Kč. Stále však platí sekundová tarifikace, takže stále platí, že zaplatíte pouze to, co provoláte. Tato novinka se však týká pouze volání z ČR do zahraničí, pokud voláte v roamingu, nic se tímto nemění.

Nových 6 Férových tarifů: neomezené SMS, a integrovaná data i volné minuty

Vodafone také výrazně zjednodušuje svou tarifní nabídku. Nově se nabídka skládá ze tří hlavních tarifů, které podle statistik Vodafone pokryjí potřeby naprosté většiny zákazníků, a dále tří doplňkových pro ty, kterým ty hlavní nevyhovují. Všechny tarify mají novou vteřinovou tarifikaci a neomezené SMS do všech sítí. Pouze nejlevnější doplňkový tarif má omezení v podobě neomezených SMS pouze do sítě Vodafone. Jak jsme psali výše, volné minuty lze používat i na volání do vybraných zahraničních zemí. Nevyužité volné vteřiny se převádí do jednoho následujícího měsíce, ve kterém se nejdříve spotřebovávají nové minuty, a poté až ty převedené. Nové tarify startují 27. srpna.

Nejlevnější Férový tarif pořídíte za 399,- Kč a získáte v něm 50 volných minut (3000 sekund), 150 MB dat a neomezené SMS do sítě Vodafone. Pro náročnější je zde například Férový tarif za 999,- Kč, který v sobě skrývá 300 volných minut (18 000 sekund), 600 MB dat nebo neomezené SMS do všech sítí. Nejvyšším Férovým tarifem je tarif za 3 299,- Kč, který obsahuje neomezené minuty, neomezené SMS do všech sítí a v rámci tarifu také 1,2 GB dat.

Pokud máte některý ze stávajících tarifů, můžete jej používat samozřejmě i nadále, ale nemůžete využívat výhod nových Férových tarifů, včetně vteřinové tarifikace. Vodafone má údajně na infolince připraven speciální tým, který zákazníkům pomůže s přechodem na nejvhodnější nový Férový tarif.

Nové tarify pro firemní zákazníky

Vodafone představuje také nabídku pro firemní zákazníky. Přináší volání v rámci sítě zdarma pro všechny firemní zákazníky a cenu 2,99 Kč za minutu nad rámec tarifu. Jinak podnikatelské tarify nabízí stejné výhody, jako u standardních balíčků pro rezidentní zákazníky.

Výraznější dotace telefonů

Vodafone se také rozhodl zahýbat s cenou dotovaných telefonů směrem dolů, má to ale háček. Současný úvazek na 6 měsíců totiž končí a nově bude Vodafone nabízet 24měsíční úvazek, za který však zákazník dostane o poznání lepší cenu dotovaného telefonu. Nadále ale platí, že tarify budou k dispozici i bez úvazku.

Na dnešní tiskové konferenci jsme se naopak nedočkali žádných změn v datových tarifech, jejichž ceny a podmínky zůstávají na současné úrovni. Nemění se ani ceny za přikoupení FUP.

Diskuze ke článku
Jab
Ty tarify jsou naprosto úděsné. A ještě ten "férový" název. Opravdu jsou na našem specifickém trhu změny jen k horšímu...
Na co máme do háje smartphony, když i prašivých 150 mb stojí čtyři stovky?
Martty
takže nově se zaváži na 2 roky a dostanu za 2 177,-kč měsíčně iPhone 4S za úžasných 7 777,- kč ? aha, děkuji nechci ... a to má být ta výrazná dotace? k této útratě by měly být všechny telefony za 1 kč, a třeba teda iPhone nebo S III za 999,- kč nebo tak, ale tohle je zase jenom výsměch ze strany VF ...
Radek
Alespoň férové dotované ceny telefonů jako doma v UK!!! Hnus
nostalgie
VF se stale vic a vic snazi mene odlisovat od zbyle "konkurence". jediny s cim trochu prekvapil jsou vanocne velikonocni tarify..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze