Vivo láká na vlajkový model X5 Pro skenerem sítnice a USB Type-C

12

Ačkoli u nás není čínská společnost Vivo příliš známa, jedná se rozhodně o velmi zajímavého výrobce. Může se totiž pyšnit několika prvenstvími – koncem roku 2013 totiž představila první telefon s QHD rozlišením, přibližně o rok později pak nejtenčí telefon na světě, který byl tenký jen 4,75 mm. A nyní společnost pracuje na nové vlajkové lodi se skenerem oční sítnice.

Už mnohokrát se spekulovalo o tom, že telefony předních výrobců, jako je například Samsung nebo Apple v budoucnu nabídnou zabezpečovací prvek v podobě skeneru sítnice, nikdy se to však nepotvrdilo. Nyní se začalo mluvit o tom, že by ho mohl nabídnout model Vivo X5Pro. Nejedná se navíc o ledajakou spekulaci – na skener oční sítnice totiž láká sama společnost, jak si můžete prohlédnout na obrázku níže.

Vivo X5Pro

Z dalších specifikací se mluví o tom, že přední fotoaparát bude schopen pořizovat fotografie až v rozlišení 32 Mpx, přičemž jich docílí stejnou technologií, jako nabízí například Oppo Find 7. To pro připomenutí vytvoří v rychlém sledu 10 snímků a následně je spojí v jednu fotografii o daném rozlišení (v případě Oppo Find 7 50 Mpx). Další specifikace zahrnují skleněnou konstrukci a kovové rámečky. Zadní kamera by přitom měla nabídnout automatické ostření s fázovou detekcí. Kromě bezpečnosti tak Vivo očividně sází na fotografické schopnosti.

Mezi další výbavu by měl patřit 64bitový procesor Snapdragon 615, který je typickým poznávacím znakem přístrojů z vyšší střední třídy, nebo Android ve verzi 5.0 Lollipop s grafickou nadstavbou FunTouch OS 2.1. Telefon rozhodně zaujme i tím, že by měl údajně nabídnout nový USB konektor Type-C.

Zdroje: androidcommunity.com, phonearena.com, gizmochina.com

Diskuze ke článku
tomas
Uz te usb-c by mali davat do kazdeho noveho zariadenia aj lowendow. to by mal byt zaklad. Jednoducho razantne zrusit klasicky usb aky maju teraz vsetky smartphony
Xwert Is
Xwert Is
Skener sietnice :D :D :D
Je zaujímavé s čím všetkým sú ochotný výrobcovia prísť len aby mohli povedať my to máme a oni nie pritom je jedno o akú hlúposť ide... QHD, čítačka odtlačkov, atď....
koPoo
skenování sítnice není dobrý nápad! a nemluvě o tom že podstata android je sledovat a sbírat data o uživateli!

Gestern von meinem BlackBerry 10-smartphone
koPoo je blazen
pardon, plivat

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze