Virtuální operátor Callpro nabízí volání od 0,015 Kč za vteřinu

20

Na našem trhu začal tento měsíc působit další virtuální operátor, který se jmenuje Callpro. Jeho nabídka kombinuje předplacené služby s paušály, výběr je na zákazníkovi. K dispozici jsou tři běžné tarify a jeden speciální se vteřinovým účtováním. Nechybí ani datové balíčky. Trefil se nováček s nabídkou do černého?

Callpro

Na úvod dnešního článku si operátora nejprve stručně představíme. Provozuje jej společnost IBG-NET s.r.o., která na našem trhu působí od roku 1998 jako dodavatel IT. Počínaje rokem 2000 společnost poskytuje regionální internetové připojení a před dvěma lety vstoupily na náš trh jako VoIP operátor. Letos v listopadu, konkrétně 12. 11. 2013 byl po několikaměsíčním testování spuštěn virtuální operátor Callpro GSM, který pro své služby využívá sítě T-Mobile.

3 + 1 tarif

V nabídce Callpro najdeme celkem čtyři různé tarify, které cílí na méně či středně náročné zákazníky. Hned v úvodu je nutné zmínit, že všechny lze využívat jako paušální tarify, ale stejně tak jako předplacené karty, kdy si je nutné dobíjet kredit.

Základem je tarif Callpro 0, která nenabízí volné minuty ani měsíční paušál. Zaplatíte tedy jen to, co provoláte. Do sítě Callpro je to 1 Kč za minutu, do ostatních sítí 2,20 Kč za minutu. SMSka vychází na 1,40 Kč, do vlastní sítě je za 1 Kč. U tarifu Callpro 0 je stanovena minimální měsíční útrata na 200 Kč za 6 měsíců. Každý měsíc tak musíte utratit alespoň 33 Kč. Do této částky se započítávají jen hlasové a SMS služby, nikoliv případná data, o kterých bude řeč později. Zbývá dodat, že účtování probíhá systémem 60 + 1, tedy první minuta celé a dále po vteřinách.

Vyšší tarify nesou označení Callpro 100 a Callpro 200. Jejich odlišností jsou volné minuty, jejichž počet je promítnut do samotného názvu tarifu. Nižší tarif vás pak měsíčně vyjde na 149 Kč, vyšší na 269 Kč. Všechny ostatní ceny jsou stejné a najdete je v přehledu tarifů v tomto článku.

Callpro
Ceník tarifů Callpro 0, Callpro 100 a Callpro 200

Tarifní nabídku uzavírá zajímavá nabídka Callpro ;-). Jde o tarif pro všechny, kteří volají krátce a neplýtvají minutami. Hlavní výhodou je účtování stylem 1 + 1, tedy po vteřinách od samotného začátku. Vteřina v síti Callpro vás vyjde na 0,015 Kč, vteřina do cizích sítí na 0,030 Kč. Tyto částky však mnoho neřeknou a je lepší si říci, že minuta v domácí síti vychází na 0,90 Kč a do cizích sítí platíte 1,80 Kč. Výhodné jsou také SMS. Jedna stojí 1,25 Kč, do vlastní sítě pak jen 1 Kč. Výhody se pro vás otevřou za měsíční paušál 29 Kč.

Callpro
Ceník tarifu Callpro ;-)

Hlasové a datové balíčky

V nabídce operátora figuruje také několik balíčku. Začneme hlasovým balíčkem Levně v síti, kdy za 50 Kč snížíte ceny volání a SMS do sítě Callpro. Minuta vás vyjde na 0,60 Kč a SMS rovněž na 0,60 Kč.

Ke každému tarifu si můžete přikoupit také datové balíčky. Nejnižší nabízí limit 100 MB a vyjde vás na 60 Kč měsíčně. Prostřední balíček nabízí limit 500 MB za 150 Kč. Nejvyšší balíček v nabídce operátora Callpro dává k dispozici 2 GB za 350 Kč. Pokud balíček vyčerpáte, poklesne rychlost připojení na 16 kbps.

Ostatní poplatky

Pořízení tohoto operátora je zcela zdarma. Po objednání obdržíte nano SIM kartu a potřebnou redukci na větší SIM kartu. Pokud byste si rádi ponechali své vlastní telefonní číslo, připravte si 200 Kč, což je poplatek za převedení čísla. Pokud se vám SIM karta povede ztratit, vyjde vás to na 100 Kč za vydání nové SIM karty se stejným číslem.

Callpro samozřejmě plně podporuje roaming a mezinárodní hovory. Kompletní ceník s rozdělením na jednotlivé zóny najdete v ceníku operátora.

Diskuze ke článku
se-kunda
"minuta v domácí síti vychází na 0,90 Kč a do cizích sítí platíte 1,80 Kč. Výhodné jsou také SMS. Jedna stojí 1,25 Kč, do vlastní sítě pak jen 1 Kč. Výhody se pro vás otevřou za měsíční paušál 29 Kč."

to je skutecne des a bida. chtit mesicni poplatek za nic. teda za moznost uctovani po vterinach. at si to nechaji.
MoB
Hele, mně se to líbí. Výhodou je oproti ostatním tarifům nižší jednotková cena hovoru a SMS a u mnoha krátkých hovorů se to může vyplatit. Až půjdu od Vodkafonu, zvážím i nabídku Callpro a kdo ví, třeba ji využiju.

Nedávno bychom za takovou nabídku urvali operátorovi ruku v rameni, a teď je internet plný držkujících ňoumů... fakt nechápu českou mentalitu :( Líbí? Ber. Nelíbí? Nech bejt, nejsi tu sám a každý má jiné potřeby.
tlumočník
500MB za 150Kč. Přesně tohle jsem chtěl po Vodafonu. Nebyla s nimi řeč. Tak jsem po mnoha letech od nich odešel.
Karel1
Jejlepší jsou ty nabídky s Měsíčními Servisními Poplatky......Relax Mobil se chválí s 25000 prodanými SIM a 13000 zákazníky, měsíční Poplatek za funkční SIM je 49.90kč..........No a CALLPRO s 29kč. je Podobný Případ...........Tady z toho je vidět, jací jsou lidi Neandrtálci, když jsou Ochotni Vyhodit 50kč. nebo 30kč. pro Nic.............Ono to jde totiž i Bez 50kč...........Třeba TESCO a tam mám dokonce 1.45kč.min. a taky 1.25kč. min.............Problém spočívá v Lidech Typu IQ tykve. Ale dobře jim tak, když jsou Moulové. Atˇplatí, za Blbost se musí platit !!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze