Virtuál GTS nabídne neomezený tarif, ale jen pro firmy a instituce

5

Dalším virtuálním operátorem na českém trhu se stává GTS Czech, který je nejen telekomunikačním operátorem, ale i poskytovatelem ICT a datových center. Své služby však nabídne pouze firmám a institucím, pro které si nachystal neomezený tarif s balíčkem dalších IT služeb za 650 Kč bez DPH. Reálně budou služby virtuálního operátora spuštěny v polovině června.

GTS

Podle průzkumu, který si GTS nechal v únoru vypracovat, chce třetina firem využívat telekomunikační služby od jediného operátora. Pro ně si GTS nachystalo komplexní portfolio, které zahrnuje neomezené volání z mobilu i pevné linky do všech sítí v České republice a na pevné linky v okolních zemích, SMS zdarma a balíček mobilních dat pro synchronizaci aplikací.

Kromě toho jsou součástí baličku i další služby zaměřené přímo na firmy. Patří sem Wi-Fi offload, což jsou rychlá neomezená data v mobilu prostřednictvím wi-fi routeru se dvěma SSID, který je v ceně balíčku. Dále je zde řešení bezpečného internetu, fixně-mobilní VPN a službu faxu do e-mailu a podobně.

Spolu s balíčkem dostane zákazník i moderní IP telefon připojený na virtuální pobočkovou ústřednu. Za to zaplatí 650 Kč bez DPH za jednoho uživatele při závazku na 24 měsíců. Základní limit FUP je v tomto případě 1 MB denně a následně je přenosová rychlost omezena na 64 kbps, což je však stále dostatečná rychlost na základní synchronizaci dat.

K tomuto neomezenému tarifu je možné si objednat další balíčky, například zvýšení FUP na 200 MB za 125 Kč bez DPH nebo 1 GB za 225 Kč bez DPH. Připlatit si mohou i za roamingová volání, v roamingových sítích se SIM karty GTS identifikují jako T-Mobile. Cenu roamingu však GTS nezveřejnilo. Za další příplatky si může zákazník například vybrat lepší IP telefony.

Kromě neomezeného konvergentního balíčku nabídne GTS další tři mobilní tarify. Základní tarif Mobil 0 za paušál 35 Kč bez DPH nenabízí žádné volné minuty a FUP 1 MB. V rámci VPN pak stojí minuta hovoru i SMS 1 Kč, minuta hovoru a SMS do všech sítí v ČR vyjde na 1,50 Kč a volání na pevné linky v Zoně 0 stojí 3,50 Kč. Druhým tarifem je pak Mobil 250 s paušálem 250 Kč bez DPH, ve kterém je kredit 250 Kč a FUP 1 GB. V tomto případě je volání i SMS v rámci VPN zdarma a do ostatních sítí pak za minutu a za SMS zaplatí zákazník 1 Kč. Volání na pevné linky v Zoně 0 stojí za minutu 2,50 Kč.

Nejvyšší tarif Mobil X stojí 690 Kč bez DPH, ale pokud má zákazník nějakou jinou službu od GTS, tak cena klesá na 590 Kč bez DPH. V tomto případě se jedná o neomezený tarif s 1 GB FUP. Volání na pevné linky v Zoně 0 je zdarma. Minimální útrata firmy za fixní i mobilní služby přitom je 2000 Kč bez DPH měsíčně při úvazku na 24 měsíců.

Nabídku mohou využívat všichni firemní zákazníci včetně živnostníků. GTS nicméně v rámci své nabídky nabízí i zaměstnanecký program. Firemní zákazník, tak bude moci poskytnout tyto tarify nejen svým zaměstnancům, ale i jejich rodinným příslušníkům.

GTS bude také přeprodávat kapacitu sítě dalším virtuálům

GTS se dohodlo na poskytnutí kapacity mobilní sítě s T-Mobilem. Pro něj je GTS zajímavé jako virtuální operátor i z jiného důvodu. Kromě poskytování mobilních služeb pro firmy a instituce bude GTS fungovat i jako poskytovatel velkoobchodní mobilní platformy (MVME) a nabídne tyto služby i dalším virtuálním operátorům a poskytovatelům telekomunikačních služeb.

Jak zaznělo na tiskové konferenci, tato platforma umožní vznik drobných lokálních virtuálních operátorů, kteří by jinak svou velikostí byli pro samotný T-Mobile nezajímaví. Tyto subjekty už nebudou muset jednat o pronájmu kapacity a přístupu do sítě přímo s mobilními operátory. "Velmi si vážíme zájmu našich stávajících i nových velkoobchodních partnerů o spolupráci v této oblasti," řekl Stanislav Kovář, ředitel velkoobchodních hlasových služeb GTS.

Podle GTS tyto služby nejsou v žádném případě určeny pro malé šedé operátory, ale spíše pro lokální kabelové, internetové a telekomunikační operátory. GTS nechce tuto nabídku v současnosti nijak výrazně promovat, ale zaměří se spíše na na své současné zákazníky.

Diskuze ke článku
fero
Ten Mobil 0 je vpohodě, je k němu možno nějaký internet?
pablo
U každé faktury musí být útrata min. 2000 Kč bez DPH !!! I u tarifu Mobil0 !
thegrid
Ať si to strčeji někam. I když bych to mohl uhrát na živnostnák, tak je to nezajímavý
Marv
Nepochopil jsem v cem je to lepsi jak stavajici operatori,asi v nicem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze