Víme, které Nokia Lumia dostanou šikovný Glance Screen

35

Radovat se mohou téměř všichni majitelé Lumií s Windows Phone 8. Již brzy se dočkají šikovné funkce Glance Screen, která dokáže zobrazovat hodiny i poté, co telefon uzamknete. Tato vymoženost dorazí již brzy spolu s aktualizací Amber.

Funkci Glance Screen mohou znát majitelé některých starších Nokií se Symbianem. Spočívá v tom, že se na displeji zobrazují hodiny a případně piktorgramy zmeškaných událostí i po té, co je displej telefonu uzamčen. O příchodu této funkce na telefony řady Lumia se ví již delší dobu. Panovaly však spekulace, na které modely se Glance Screen dostane. Nyní je již jasno, neboť výčet telefonů upřesnila sama Nokia.

Glance Screen na Nokii Lumia 925

Glance Screen se objeví na všech Lumiích s Windows Phone 8, výjimkou bude pouze Lumia 520 a její americká sestra Lumia 521, kde to údajně není možné z hardwarových důvodů. Nyní však na svých Lumiích tuto funkci ještě nehledejte. Přibude až s aktualizací Amber, která by měla dorazit během letních měsíců. Poté se nastavení Glance Screen objeví pod položkou displej+dotyk. Bude si možné nastavit, zda se mají hodiny zobrazit vždy, jen když nad telefonem máchnete rukou, případně vůbec. Nebude chybět ani noční režim, kdy si nastavíte od kdy do kdy má být Glance Screen neaktivní.

Zdroje: phonearena.com, m.wpcentral.com

Diskuze ke článku
Romualdo
Velmi šikovná funkce.
Ale toto trvalo, na starých telefonech to bylo běžně.
Jirka
Pristup Nokie k jejim uzivatelum je prikladna, vzdy nabidnou neco navic. Nee kazdy vyrobce se takovouto podporou muze pochlubit.
Petr Vojtěch
Otázka je, jak to ovlivní výdrž baterie. Zda vůbec.
Xzeit
U Symbiánových Nokií s AMOLED displeji se snad ani o žádném ovlivnění výdrže baterie mluvit nedá (osobně testováno). Jsem ale zvědavý, jak toto vyřeší u Nokií s LCD, tam prý to má být také. Pamatuji si podobné hodiny na starších, tenkrát ještě nedotykových mobilech s LCD, ale tam to bylo velice špatně čitelné kvůli podsvělení. U LCD nemohlo svítit nepřetržitě, jinak by se mobil za chvíli vybil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze