Videopohled na Oukitel WP33 Pro. Jak vypadá půlkilový mobil v ruce?

Videopohled na Oukitel WP33 Pro. Jak vypadá půlkilový mobil v ruce?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • V redakci testujeme jeden z nejtěžších mobilů na současném trhu
  • Používat jej v jedné ruce je takřka nemožné
  • Do prodejního balení se dostalo dokonce i nářadí
Za zapůjčení Oukitelu WP33 Pro děkujeme Alza.cz, kde si mobil můžete rovněž zakoupit.

Úvodem si sami položte otázku: přijde vám váš mobil těžký? Aniž bychom tušili, jaký konkrétní telefon používáte, lze odhadovat, že jeho hmotnost se pohybuje kolem 190 gramů. Pokud aktivně používáte ještě nějaké pouzdro, hravě se celková hmotnost zařízení dostane přes 200 gramů. To už mnohým může přijít dost, případně jako zcela hraniční. Těžko si lze jen představit, že by byl mobil ještě třikrát těžší. A právě takový se dostal i na redakční test. Jde o Oukitel WP33 Pro, jehož hmotnost činí 577,5 gramů.

Oukitel WP33 Pro – unboxing a první dojmy

Jak můžete vidět ve videu, balení obsahuje vcelku bohaté a méně standardní příslušenství. Na mobilu máme od počátku nasazenou koženkovou přezku, která má usnadnit používání mobilu. S každým dnem aktivního používání je nutno říci, že jde o nedocenitelného pomocníka. Samotný Oukitel WP33 Pro je totiž i tlustý (27 milimetrů) a držení v jedné ruce je do značné míry komplikované, snad s výjimkou toho, že máte největší dlaň v širokém okolí. Pro používání je tak vhodné telefon jednou rukou držet a druhou ovládat. Ostatně jednou rukou beztak neobsáhnete ani polovinu displeje.

Nasazená přezka, za pomocí dodávaného nářadí, umožňuje bezpečnější zachycení, kdy získáváte potřebnou jistotu při držení. Přezka navíc funguje i tak, že ji například za pomoci karabiny připevníte k batohu. Ve výsledku jde tak o velice praktický doplněk. Je pouze škoda, že působí spíše lacině, je tak otázkou, jak dlouho vydrží.

Oukitel WP33 Pro
S přezkou se telefon drží výrazně pohodlněji

Během testování jsme již bohužel narazili na tradiční nešvar těchto okrajových výrobců, nedokonalou lokalizaci do češtiny. Občas tak narazíte na anglické slovo, ačkoliv máte samozřejmě jinak celé prostředí v češtině. Jde kupříkladu o nastavení délky rozsvíceného displeje, kdy pokud nechcete, aby displej vůbec zhasl, musíte na Oukitelu označit volbu „Never“. Angličtina se vyskytuje i u doplňkových funkcí, jako je virtuální RAM či spuštění Snadného režimu. Ten je však naštěstí česky po spuštění.

Benchmark testy

Výkonu telefon má docela dostatek, za což vděčíme nasazení vcelku moderního procesoru MediaTek Dimensity 6100+, který je nejen úsporný, ale rozhodně telefon nebrzdí. Je to příjemná změna, kdy u mnohých jiných obrněných mobilů nacházíme dva i tři roky staré procesory. Díky novému MediaTeku můžete počítat i s podporou 5G a vhod jistě přijdou i kvalitnější hovory skrze VoLTE, obojí nám v síti O2 funguje spolehlivě.

Na levém boku mobilu je velké červené tlačítko, které má dokonce i zdrsněný povrch, díky čemuž jej vždy spolehlivě stisknete. Tlačítko je zcela uživatelsky definovatelné a můžete mu navolit tři různé funkce, a to pro jeden tisk, dvojitý stisk a dlouhý stisk. Přiřadit mu můžete okamžité spuštění diktafonu, svítilny či SOS režimu, případně i spuštění jakékoliv aplikace, kterou máte v telefonu.

Oukitel WP33 Pro

Rozměry175,4 × 84 × 27,2 mm, 577,5 g
DisplejTFT IPS, 6,6" (2 460 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 2 560 × 1 440 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 6100+,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor22 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze