Videoarchiv televize Prima nyní zdarma pro Android

27

Česká televizní stanice Prima před několika dny vydala svou vlastní aplikaci pro mobilní telefony a tablety s Androidem. Co vlastně nabízí? Jde o kompletní videoarchiv nejen vlastních pořadů. To však není vše. Aplikace je úzce svázána s fotbalovou Ligou mistrů, nabízí kompletní program a možnost upozorňování.

Prima Play

Mobilní telefony dnešní doby mají čím dál větší displeje, zvládají přehrávat videa ve vysokém rozlišení a jsou dostatečně výkonné. Tento potenciál se samozřejmě snaží kdekdo využít. Již nějaký ten pátek můžeme na svých chytrých telefonech využívat aplikaci iVysílání od České televize. Jde o videoarchiv naší veřejnoprávní televize. S něčím podobným nyní přichází také Prima, ale jde ještě o něco dále. Co všechno aplikace Prima pro Android umí?

Intuitivní prostředí

Vše samozřejmě začíná stažením aplikace z obchodu Google Play, která vám z úložiště vašeho telefonu ukousne 3,3 MB. Po nainstalování vám již nic nebrání se ponořit do zkoumání. První obrazovka nabízí možnost přihlášení. Zvolit můžete váš Facebook účet, iPrima účet a nebo prostě pokračovat bez přihlášení. Do ničeho nejste nuceni.

Stažení aplikace

Na další stránce už se nachází hlavní rozcestník, kde si vybíráte, kam hodláte pokračovat. Ještě než se na tuto stránku dostanete, bude vám položena otázka, zda jste fanoušky fotbalové Ligy mistrů. Pakliže odpovíte kladně, bude hlavní ikona obstarávat vstup k Lize mistrů. Pokud odpovíte ne, bude Liga mistrů jen v malé ikonce a tou hlavní bude vstup do světa Prima Play. Pochválit musím opravdu jednoduchý rozcestník, který nabízí tři položky a pak méně důležité čtyři záložky ve spodní části displeje.

Záložky ve spodním řádku nabízí přístup přímo k programu, který je doprovázen ilustračními obrázky, můžete si vybrat jeden ze tří kanálů Prima Group a také zvolit konkrétní datum. Třetí záložka s názvem oblíbené skrývá vámi zvolená oblíbená videa a pořady. Tato funkce však samozřejmě funguje pouze, jste-li přihlášeni. Neméně důležitá je záložka nastavení. Zde můžete přehodnotit váš názor na Ligu mistrů, provést registraci, případně přihlášení a také zvolit kvalitu přehrávaných videí. Na výběr šest různých kvalit od 120 kbps až po 1500 kbps. Můžete také kvalitu nechat na automatice, která zvolí vhodnou kvalitu dle rychlosti vašeho připojení. Aplikaci testujeme na Samsungu Galaxy S III, na jehož HD displeji je vhodné mít datový tok alespoň 1000 kbps, tedy druhou největší kvalitu.

Family, Cool, Love – jsou tu všechny

Většina z vás jistě tuší, že televize Prima provozuje tři kanály. Klasický s přídomkem Family, Cool se zaměřením na mladé muže a Love, který naopak cílí na ženy. Jejich videoarchiv je pěkně rozdělený a vždy si vybíráte mezi nejnovějšími pořady a nejsledovanějšími. Pokud hledáte konkrétní pořad, není nic jednoduššího než zavítat do záložky Pořady, kde jsou všechny abecedně seřazeny. Každý pořad, respektive díl, můžete ohodnotit palcem dolů či nahoru. Také můžete oblíbený díl sdílet na sociální sítě. Při přehrávání si lze opět měnit kvalitu videa. To se hodí například ve chvíli, kdy vám začne kolísat rychlost.

Samotný archiv však neobsahuje jen aktuální pořady, ale najdete zde i některé pořady, které se již nevysílají, například Skečbar. Mimo to se zde nachází i obsah, který nepochází od TV Prima. Vychutnat si můžete například Hvězdnou bránu, romantické filmy (prozatím jen jeden) nebo cyklus neuvěřitelných dokumentů.

Aplikace Prima pro Android však není jen pouhý videoarchiv. Kromě vstupu do světa Prima Play se můžete podívat i do sekce Novinky. Tam najdete různé články, rozhovory a další zajímavosti. Opět buď všechny pohromadě nebo tříděné dle kanálů.

Liga mistrů – srdce fanouška zaplesá

Hlavním tahákem, na který láká sama Prima, je ale zakomponování Ligy mistrů, kterou Prima letos vysílá na svém kanálu Cool. Již výše jsme psali, že je možné celou fotbalovou soutěž upřednostnit. Po vstupu se celé prostředí přebarví do modro-černého odstínu, který Ligu mistrů provází. Pod sebou máte výpis všech článků a zajímavostí. Vyfiltrovat si můžete výsledky, u kterých nechybí podrobné informace a to včetně video sestřihu ze zápasu. Zkontrolovat si můžete i nejbližší program a nechybí ani soupisky všech týmů aktuálního ročníku. K dokonalosti snad chybí jen nějaké české zastoupení.

Velký prostor dostala Liga mistrů

Pokud závěrem vše shrnu, odvedla Prima poctivý kus práce. Aplikace běhá svižně, nabízí moderní a nepřeplácané prostředí a archiv je opravdu bohatý, čítající nejen vlastní tvorbu. Navíc se Prima neomezila jen na prostý archiv, ale přidává i sekci novinky a především rubrika Liga mistrů. Jak se líbí primácký videoarchiv pro Android vám? Podělte se o své zkušenosti v diskuzi pod článkem.

Videoarchiv televize Prima si můžete stáhnout z obchodu Google Play.

Zdroje: digizone.cz

Diskuze ke článku
MK
No tak klobouk dolů, aplikace funguje perfektně, přehrávání taky. Nemám co vytknout iVysílání čt je taky dobrá, ale na tohle nemá.
Laco
Este by to chcelo tu v Cechach aplikaciu, aku máme na Slovensku, ktorú ponúka Antik.sk. Zive vysielanie vsetkych stanic v mobile!!. Ale vďaka aspon v Cechach za videosrchív.
mysak85
skoda, mne bohuzel nejde, mam tablet Acer A500 s androidem 4.1.2 a tam aplikace neni dostupna, tak zase nic, ale kdyby nekdo mel apk soubor, vubec bych se nezlobil..
Vojta
To stejne... iconia A500 ICS, neni bohuzel kompatibilni

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze