Veletrh CES 2016: jaké novinky můžeme očekávat?

2

S příchodem nového roku se již tradičně pojí také vůbec největší veletrh spotřební elektroniky na světě. Řeč je samozřejmě o akci s názvem CES 2016, která se opět koná v Las Vegas. Za velkou louži míří rovněž redakce mobilenet.cz a je nejvyšší čas podívat, nač se vlastně můžeme letos těšit. Čekáme nové telefony, tablety, ale i novinky z řad wearables či technologií v automobilech.

CES 2016

Patrně jste si letos všimli, že celkem zásadním způsobem ubylo spekulací o případných novinkách, které by nás na veletrhu mohly čekat. Buď se výrobce daří vše pečlivě tajit, nebo se novinky z oblasti mobilních telefonů na veletrhu CES trochu upozadí. Pravděpodobnější je varianta číslo dva, avšak přesto se nových přístrojů dočkáme.

Alcatel

Navzdory tomu, že se o novinkách nespekuluje, Alcatel nastínil zcela sám, na co se můžeme těšit. Prezentovat bude na veletrhu CES 2016 novou řadu telefonů Pixi 4, avšak nás bude především zajímat zbrusu nový tablet Pixi 3 s 8palcovým displejem. Má totiž nabídnout operační systém Windows 10 Mobile. Ano, čtete správně, v tabletu se objeví v podstatě telefonní systém. Z výbavy známe podporu GPS, přítomnost infraportu nebo možnost telefonovat.

Alcatel OneTouch Pixi 3 8

Tisková konference Alcatelu, respektive jeho mateřské společnosti TCL, proběhne v úterý 5. ledna od 20:00 středoevropského času.

Huawei

Také Huawei se rozhodl, že své fanoušky trochu naláká a zveřejnil snímek, na kterém je zachycena část zařízení, které by mělo být na veletrhu představeno. Dle dostupných informací by mohlo jít o nový tabletofon Huawei X3 se 6,2palcovým displejem, procesorem Kirin 950 či 4GB operační pamětí. O zařízení, které by se u nás mohlo objevit pod názvem Honor X3, jsme vás již také podrobněji informovali.

Huawei poodhaluje svoji novinku

Tisková konference Huawei proběhne v úterý 5. ledna od 19:00 středoevropského času.

Sony

Tradiční tiskovou konferenci bude mít v Las Vegas také japonské Sony. Výrobce již dokonce zkraje prosince rozesílal pozvánky, na kterých se objevila zařízení napříč celým portfóliem. Pokud však jde o telefony či tablety, patrně se ničeho zásadního nedočkáme a Sony si nové modely ušetří až na pozdější týdny roku 2016, případně alespoň na barcelonský veletrh konaný koncem února.

Sony CES

Tisková konference Sony proběhne ve středu 6. ledna ve 2:00 středoevropského času.

Samsung

Ani u Samsungu příliš neočekáváme novinky z řad mobilních telefonů či tabletů. Čeho bychom se však dočkat měli, jsou přírůstky z kategorie nositelné elektroniky a tentokrát nemáme na mysli hodinky či známé náramky. Jihokorejský výrobce by se měl zaměřit na například chytré pásky ke kalhotám, které by měly fungovat jako sporttracker. Zajímavě vypadá také chytrý pásek na ruku, se kterým bude možné telefonovat. O dalších možných wearables, co má Samsung v rukávu, jsme vás nedávno informovali.

Tisková konference Samsungu proběhne v úterý 5. ledna od 23:00 středoevropského času.

Ostatní

Veletrh CES 2016 je obrovskou akcí, na které se bude prezentovat mnoho technologických novinek. Očekává se zaměření především na virtuální realitu, kde se sluší zmínit brýle Oculus Rift. Právě ten má již na jaře letošního roku vstoupit na trh a pořídit si jej budou moci běžní uživatelé. Podobný nástup by měl potkat také virtuální realitu HTC Vive. V obou případech je možné, že se setkáme s finálními fázemi vývoje právě v Las Vegas.

Oculus Rift

Dalším významným odvětvím, na které bude upřena velká pozornost, jsou automobily a jejich propojení s telefony a další elektronikou. Dočkat se můžeme pokročilejších možností v řešení od Applu a Googlu. Na mysli tedy máme platformy CarPlay a Android Auto. Obě možnosti již nějakou dobu žijí svým životem, avšak v poslední době o nich příliš nebylo slyšet a to by se nyní mohlo změnit.

Na veletrhu bude vystavovat nepřeberné množství firem zabývajících se nejen hardwarem, ale i softwarem a můžeme se tak dočkat nečekaných novinek či inovací. Určitě se tedy vyplatí sledovat naše podrobné zpravodajství, které aktuálně začíná. Naše redakce se již nachází v Las Vegas a můžete se těšit na fotografie, komentované videopohledy a samozřejmě i naše dojmy z nových produktů.

Zdroje: androidcentral.com, alcatelonetouch.com

Diskuze ke článku
Refael
U Huawei se kromě Honor X3 očekává i mezinárodní verze Mate 8.
Patrik Hatas
Patrik Hatas
Lenovo tam predstavilo huste produkty. Ten tablet je velmi zaujimavy, monitor asi aj kupim ten 27". Celkom dobre to zacalo

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze