Vánoce u Vodafonu: mobilní internet zdarma nad rámec balíčku

20

Vánoční nabídku dnes dopoledne odkryl také náš nejmladší operátor Vodafone. S ohledem na rozšiřování pokrytí sítěmi LTE není překvapením, že se operátor zaměřil právě na data, u kterých se nebudete muset omezovat. Veškerá data nad rámec vašeho balíčku totiž budete mít dva měsíce zcela zdarma.

Vodafone logo

Hlavní akcí, která startuje již 13. listopadu, tedy zítra, je dočasné neomezování zákazníků ve spotřebě dat za měsíc. Firemní i nefiremní zákazníci si budou moci pořídit formou služby Data nad rámec balíčku data navíc a nebude jim účtováno nic navíc nad rámec jejich paušálu. V období od 13. listopadu do 15. ledna se tak zákazníci Vodafonu nemusí obávat snížení rychlosti po překročení FUP, neboť si snadno zvýší objem datové balíčku. Operátor tuto akci prezentuje jako ideální možnost zjistit, jak velký balíček je pro vás vhodný.

Vodafone představuje Vánoční nabídku 2014

„Vnímáme, že někteří zákazníci nevyužívají všechna data, která mají v rámci svého tarifu k dispozici. Existují také zákazníci, kteří se blíží vyčerpání svého měsíčního objemu a zbytečně omezují surfování, aby ho nepřekročili. Těm všem chceme dát možnost vyzkoušet si během vánočního období neomezené surfování zdarma,“ říká Petr Dvořák, viceprezident pro nefiremní zákazníky.

TIP! Vodafone vám půjčí 50 korun na kredit

Kromě výše popsané akce připravil Vodafone také nabídku chytrých telefonů s podporou LTE pro své věrné zákazníky. Ti si je budou moci pořídit s počáteční platbou od 1 Kč.

Vodafone Vánoce 2014

Zajímavosti

Vodafone se pochlubil také zajímavými čísly. 39 % zákazníků Vodafonu například využívá chytrý telefon. Celých 134 tisíc těchto uživatelů však nemá datový tarif a 50 tisíc zákazníků nevyužívá data vůbec, ačkoliv vlastní chytrý telefon. Zajímavé rovněž je, že zákazníci své datové balíčky využívají v průměru jen z jedné čtvrtiny. Chytré telefony pak tvoří 93 % z celkové nabídky telefonů v prodeji. Podíl smartphonů v prodeji pak činí 80 %. Operátor se také zmínil, že využívá 1 660 BTS vysílačů s LTE a dle svých slov největší pokrytí sítí LTE v České republice.

LTE pro 95 % obyvatel

Spolu s Vánoční nabídkou se Vodafone také nemohl nepochlubit dílčími úspěchy při pokrývání České republiky sítěmi LTE. Původní plán hovořil o pokrytí 93 % obyvatel do konce roku 2014. Již nyní však operátor hlásí pokrytí 95 % obyvatel (respektive 82 % území) a pokrývání i nadále pokračuje. Například moravská metropole Brno by měla být celá pokryta do konce března 2015. Do konce března také dojde k upgradu 200 BTS vysílačů z 3G na LTE. Všechna města v České republice by se pak LTE měla dočkat nejpozději během léta 2015. Pro úplnost dodejme, že v Praze je využívána pro LTE frekvence 1 800 MHz, jinde jde o frekvenci 800 MHz. Vodafone se také pochlubil, že nedávno spustil LTE roaming, kdy zákazníci mohou využívat LTE i v zahraničí.

Vodafone pokrytí Turbo Internetem
Vodafone pokrytí Turbo Internetem (kombinace 3G a LTE) v listopadu 2014

Reklama s krasobruslařem

Vánoční nabídku Vodafonu doprovodí kampaň s heslem „Máme pokryto, volná jízda začíná“, která se ponese v duchu krasobruslení. Vedle ambasadorek Turbo Internetu se do kampaně zapojí i krasobruslař Tomáš Verner, který v reklamních spotech od 17. listopadu pojede svou volnou jízdu. Rozsáhlá kampaň soustředěná jak na televizní, tak outdoorové a online kanály vznikla ve spolupráci agentur McCann Prague a OMD. Režisérem reklamních spotů je Dan Růžička.

Vodafone reklamní kampaň Vánoce 2014
Diskuze ke článku
neprihlaseny
nerozumim. kdyz mam 1,5 gb tak muzu spotrebovat klidne 20 aniz bych neco delal nebo musim porad balicek nejak obnovat a nebo plati nejaky limit??
Jak to je ,
Když si koupím balíček 500 MB za 249 Kč tak budu moct serfovat neustále plnou rychlostí až do 15.1.2015 i když přenesu třeba 30 GB ?
Petr
Dá se to pořídit i k ČD tarifům?

Jinak jsem dost překvapen těmi čísly. Jen 134 tisíc z 39% zákazníků VF nemá datový tarif? Já znám spoustu takových. A jen 50 tisíc nevyužívá data vůbec? Tím se asi myslí v mobilní síti.. Tak to je taky hrozně málo. Kolik já znám lidí, kteří mají smart jen kvůli větší obrazovce aby viděli na SMSky, nebo ho dostali nebo fungují čistě na wifi bázi... Kolik znám takových, kteří ani netuší, že se tam dá něco doinstalovávat nebo dokonce že si mohou upravovat podobu home obrazovky.
a k čemu?
K čemu mi je, že mi dají internet zdarma, když na tu jejich síť bych potřeboval síťku na motýly, abych si jí mohl nachytat. Už aby mi u nich skončila smlouva a jdu k OneMobile.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze