V hotelu jako doma? Apple přináší praktickou vychytávku pro cestovatele

V hotelu jako doma? Apple přináší praktickou vychytávku pro cestovatele
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka spočívá v podpoře funkce AirPlay na hotelových televizorech
  • Vychytávka je spjatá s televizory značky LG a najdete ji v hotelech spadajících pod značku IHG

Cítit se v hotelu „jako doma“ v dnešní době není zdaleka pouze záležitostí líbivého designu a komfortního nábytku, ale také dostupných možností multimediální zábavy. Apple v tomto ohledu proto přinesl vítaný updaty navázaný na iOS 17 a domluvil se s několika velkými hotelovými řetězci spadajícími pod značku IHG (InterContinental Hotels Group) na zajímavé vychytávce, která potěší nejednoho cestovatele.

Konec opisování hesel a omezených možností hotelového televizoru

Novinka spočívá v podpoře funkce AirPlay, kdy budou mít návštěvníci hotelu extrémně snadný přístup k televizoru, stejně jako kdyby streamovali obsah do svého televizoru v pohodlí domova. S iPhonem(či iPadem) jim tak nic nebude bránit v tom si na velké obrazovce například prohlížet fotky pořízené během dovolené, pouštět videa a využívat další funkce technologie AirPlay. Redaktor serveru mashable.com, který si mohl novinku dostupnou prozatím v hotelech v USA, Mexiku a Kanadě, jako první vyzkoušet, rovněž uvádí, že je funkce v tuto chvíli spjata s televizory jihokorejské značky LG. Kromě prohlížení obsahu považuje za velkou výhodu okamžité spojení s hotelovou Wi-Fi, což je jinak tradičně spjato s opisováním hesla z kartiček a vybíráním správné volby z několika takřka identicky nazvaných sítí.

Provázání telefonu s hotelovým televizorem, který má zpravidla speciálně upravený software, v němž kromě televizních kanálů najdeme také např. hotelové menu, informace o dostupnosti wellness a další, má probíhat jednoduchým naskenováním QR kódu na obrazovce. Tímto krokem se zabrání tomu, aby rezident hotelového pokoje pouštěl obsah na televizoru jiného návštěvníka ve vedlejším pokoji apod. Jakmile hosti ukončí svůj pobyt v hotelu, bude propojení s iPhonem návštěvníka automaticky vymazáno a televizor bude připraven na nového „obyvatele“ pokoje.

Funkce dorazila do telefonů s verzí softwaru 17.3, doposud se však čekalo právě na nutnou podporu ze strany hotelových řetězců. Seznam hotelů podporujících tuto novinku (který se bude rozšiřovat) najdete na stránkách ihg.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze