Update pro HTC Sensation XE na Android 4.0 je údajně k dispozici

10

Tchajwanský výrobce HTC si opravdu pospíšil a je tak vůbec prvním výrobcem, který aktualizuje své telefony na nejnovější verzi operačního systému Android s označením 4.0 Ice Cream Sandwich. První vlaštovkou z portfolia výrobce s novým OS je hudební smartphone HTC Sensation XE.

TIP! Přehled: jaká zařízení obdrží Android 4.0 Ice Cream Sandwich?

HTC Sensation XE získává prvenství v aktualizaci pouze mezi mobilními telefony. Nejnovější Android 4.0 už totiž formou updatu uvedl na svůj tablet Transformer Prime shodou okolností původem také tchajwanský výrobce Asus. Nepočítáme rovněž také referenční Google Phony Samsung Galaxy Nexus a starší Nexus S, které mají samozřejmě z pochopitelných důvodů na update přednostní právo.

HTC Sensation XE - oficiální fotografie

Jen připomeneme, že model Sensation XE nabízí velice dobrou funkční výbavu v čele s výkonným, dvoujádrovým procesorem od Qualcommu s taktem 1,5 GHz nebo 4,3 palcovým S-LCD displejem s rozlišením qHD (960×540 pixelů). Dále pak nabízí třeba 8 megapixelový fotoaparát s autofocusem a podporou nahrávání Full HD videa nebo výbornou datovou konektivitu včetně Wi-Fi, vysokorychlostních přenosů 3G HSDPA/HSUPA a nebo Bluetooth verze 3.0. Data můžete ukládat na 4 GB vnitřní paměť, a pro běh aplikací je pak k dispozici 768 MB RAM. Určitě vás potěší, že vestavěné úložiště můžete dále rozšířit, a to díky přítomnému slotu pro karty MicroSD.

HTC Sensation XE - fotografie z recenze
Čtěte - Recenze HTC Sensation XE – Hudební facelift

HTC podle první informací začíná aktualizaci skrze OTA (stažení přímo z telefonu) uvolňovat postupně, a to nejdříve v Německu a některých severských zemích. Mnoha uživatelům z těchto států ale zatím update nabídnut nebyl, a proto zatím není jisté, zda jde o konečnou, nebo jen první testovací verzi, kterou HTC uvolnilo na několik okamžiků veřejně. Každopádně i tak se zbytek uživatelů v ostatních evropských státech dočká velmi pravděpodobně v průběhu několika následujících dní až týdnů. Celý balíček updatu má necelých 300 MB, takže pokud nemáte u svého operátora aktivovaný dostatečně štědrý datový tarif, tak doporučujeme stahovat pomocí Wi-Fi. Kromě všech novinek, které Android 4.0 přináší na vás čeká také prostředí HTC Sense verze 3.6, tedy nikoliv nejnovější Sense 4.0.

Screenshoty z nově aktualizované oficiální ROM

Nabídl vám již váš telefon aktualizaci a máte ji nainstalovanou? Dejte nám do diskuze pod článkem vědět, jak jste s novou ROM spokojení, a popřípadě co vám na ní nejvíce vadí.

Technické parametry HTC Sensation XE

Kompletní specifikace
Konstrukce126,1 × 65,4 × 11,3 mm, 151 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 4,3" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8260, CPU: 2×1,5 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 520 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, 13 000 Kč

Zdroje: gsmarena.com, forum.xda-developers.com

Diskuze ke článku
REi
Od včera večer 10.3. jsem stáhl update na ICS 4.0.3 a Sense 3.3 na HTC Sensation XE. Update má 284 MB a celá instalece i stažním mi zabrala asi 30 minut. Zatím první zkušenosti jsou především příznivého charakteru.
Prostředí je stále velmi příjemné jak je u Sense zvykem. Přibyly nové i nějaké nové aplikace jako jsou hlasové poznámky, které se nechají provázat s akcemi v kalendáři. Za další úkoly s možností nastavení termínu splnění. Jistých změn dostálo prostředí fotoaparátu, ale jen v oblasti uspořádání ovládacích prvků a nastavení, kvalita fotografií se nikterak nezměnila. Přibyl i seznam posledních otevřených aplikací, který se zobrazí po dlouhém stisku klávesy domu.
REi
Další velké plus je, že ICS a samotné Sense zabírá od základu méně RAM. V předchozí verzi ukazoval správce aplikací celkouvá kapacitu RAM něco okolo 478 MB, nyní je celková kapacita 583 MB. Ale ve výsledku je po spuštění telefonu k dispozici pořád volných RAM jen něco okolo 115 MB. Co se týče rolování v dlouhých seznamech například hudby, oproti předchozí verzi je patrné lehké zasekávání, ale není to nic co by přespříliš obtěžovalo.
Pro mě také velké plus je, že už je možné, při nastavování vyzvánění a upozornění použít vlastní hudbu v telefonu a nemuset se spoléhat jen na HTC Hub. Což je na ICS bez nadstavby problém řešitelný jen s velikými obtížemi.
Celá aktualizace přináší především klady a záporů se v ní moc nevyskytuje. Takže doporučuji neotálet s aktualizací a připojit se na WiFi a co nejdříve stáhnout.
Nicolas
Asi jen samá zlepšení: vytváření složek na ploše, odstranění informací ze stavového řádku odtažením doprava, lišta je přístupná i při uzamčené ploše, úprava velikosti u některých widgetů, grafika systému, hudební přehrávač - při listování knihovnou, po výběru skladby a návratu do knihovny se ocitnete na posledním vybraném místě. Tzn, není nutno neustále litovat od "A" což bylo, pokud máte v tel. hodně mp3 a u hudebního tel. se to dá celkem očekávat, dosti otravné. Poznámky - hlasové, úkoly, atd...
pokud tel nabídne aktualizaci, tak neváhejte!!!
Jarin
Zdravím : Mam Sensation XE a pořád mi to píše "žádné dostupné aktualizace" Nevíte někdo jak probíhá odesílání aktualizací? Čtu tady že už někteří máte telefony aktualizovány. Dík za info

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze