Update BlackBerry 10.2 přijde v říjnu a přinese desítky novinek

9

BlackBerry včera kromě představení své vlajkové lodi BlackBerry Z30 odhalilo také několik dalších novinek. Jednou z nejdůležitějších informací je termín vydání oficiálního updatu operačního systému BlackBerry 10 na verzi 10.2. Ta přinese desítky vylepšení a uživatelé BlackBerry se mají skutečně na co těšit.

Operační systém BlackBerry 10 je stále ještě velmi mladý. První zařízení s tímto OS přišlo na trh v březnu letošního roku, což je teprve půl roku zpět. Přesto již BlackBerry stačilo vydat hned několik aktualizací a pracuje na svém novém OS neúnavně i dál. Ačkoliv již několik měsíců na internet unikají testovací verze zatím poslední připravované aktualizace s označením 10.2, oficiální datum uvolnění BlackBerry sdělilo až nyní.

Update operačního systému BlackBerry 10 na verzi 10.2 je naplánován na polovinu října a bude uvolňován postupně pro všechna současná zařízení s operačním systémem BlackBerry 10. Jsou to jmenovitě BlackBerry Z10, BlackBerry Q10 a BlackBerry Q5. Na videu níže se můžete podívat na živou ukázku novinek, které uživatelé v aktualizaci BlackBerry 10.2 naleznou.

Kromě novinek představených na videu je toho však ještě mnohem víc. V aplikaci telefonu se například dostalo na funkci automatického odesílání SMS při odmítnutí hovoru, mnohem více možností nabízí nastavení notifikací, které je nyní opravdu podrobné a vy si tak můžete notifikace opravdu přizpůsobit svým potřebám. BlackBerry 10.2 taktéž vývojářům nabízí podporu USB On-The-Go, uživatelé se tedy dočkají možnosti připojení například USB flash disku. Další novinky se týkají fotoaparátu, práce s NFC tagy, vylepšená byla také galerie obrázků, internetový prohlížeč a mnoho dalšího.

Podrobný soupis novinek, které uživatelé najdou v chystané aktualizaci BlackBerry 10.2 najdete na našem partnerském webu BlackBerryCzech.

Diskuze ke článku
Marie
No já nevím, ale všechny ty novinky, které jsou ve videu zmíněné android již dávno umí.
BlackBerry bych nechtěla ani za korunu, systém nezáživný a podporuje hodně málo aplikací.
Nejlepší je android.
Haba
Blackberry jeste zije? Kdo jej pouziva? Uz dlouho jsem ho nikde, nez ve vyloze u Vodafonu nevidel. U lidi povetsinou prevazuje iPhone, sunty s Androidem nebo sem tam WP8.

Myslim, ze BB zkoncil a nikdo jej nema zajem koupit
Duro
Blackberry je vinimocna znacka, ktora nema zaujem spiclovat svojich uzivatelov, ba skor naopak, robia vsetko aby ustrazili ich sukromie. Android je presny opak blackberry, kazda zadarmo aplikacia (aj vela platenych) sa snazi z vas dostat co najviac informacii o vasom chovani, zvykoch a podobne. Napovazenie je to, ze to nikomu nevadi,aj ked to dobre vedia, toto nepochopim. Dalsia vec je to ze BB je drahe a tym padom nenej menej rozsirene.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze