UniCredit Bank: přihlašování pomocí otisků prstů

2

UniCredit Bank pro své klienty připravila novinky v mobilním bankovnictví. Díky využití nejnovějších funkcí chytrých telefonů se budou moci do mobilních aplikací Smart Banking a Smart klíč přihlásit pouhým otiskem prstu.

Tento nový způsob přihlášení je dostupný pro telefony výrobců Apple a Samsung. Novinka je klientům UniCredit Bank u vybraných modelů těchto značek k dispozici od 18. května 2015. Namísto zadávání PIN kódu stačí jen přiložit prst a jedinečnost otisku klientům umožní rychlý, inovativní a jednoduchý přístup do mobilního bankovnictví. Samotná aplikace pak také prodělala grafickou úpravu.

„Přicházíme jako první na českém a slovenském trhu s inovací v mobilním bankovnictví, která klienty rozhodně učiní ještě více „cool“. Jedinečnost otisku prstu jim umožní vstup do aplikací Smart Banking a Smart klíč a zároveň jim ušetří čas při přihlášení,“ říká Carmelo Minardi, ředitel Multi-Channel Banking, UniCredit Bank.

Mobilní aplikace bude pro zajištění ochrany osobních údajů využívat technologie otisků prstů, které jsou dostupné v nových mobilních zařízeních. Tyto technologie využívají otisku, který má uživatel uložený ve svém chytrém telefonu, otisky se neukládají ani neposílají na server banky. Tento inovativní, rychlý a jedinečný přístup do mobilního bankovnictví mohou využít vlastníci telefonů iPhone 5S, 6 a 6 Plus s operačním systémem iOS verze 8.1.1 a vyšších. U Androidů pak jde o vybrané modely značky Samsung. Podpora přihlášení otiskem prstu je také k dispozici na tabletech. U ostatních chytrých telefonů jiných značek je plánována, záleží na technologické dostupnosti této funkce na jednotlivých modelech a důvěryhodnosti jejich výrobců.

Stáhnout Smart Banking (UniCredit)

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
prst
a vyrobci mobilu bez ctecky otisku prstu chcipnou hlady!
Mato
"záleží na technologické dostupnosti této funkce na jednotlivých modelech a důvěryhodnosti jejich výrobců"
Takže majitelia Elephone P7000, Ecoo Aurora a pod. majú smolu :-) Možno ani Huawei Mate 7 medzi dôveryhodnými.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze