Umíte si představit iPhone bez slotu na SIM kartu? Apple jej ukáže zřejmě v září

10
Umíte si představit iPhone bez slotu na SIM kartu? Apple jej ukáže zřejmě v září
Fotografie: Vodafone
  • Budoucí iPhone by se zcela spoléhal na služby eSIM
  • Mohlo by se tak stát u některého z modelů řady iPhone 14

SIM karta je neoddělitelnou součástí mobilního telefonu už několik desetiletí. Zprvu byla velká jako platební karta, aby se postupně zmenšovala až do dnešních rozměrů nano SIM, kdy z původního plastového bloku zbyl v podstatě jen potřebný čip a malý rámeček. Fyzické podobě SIM karet však zřejmě zvoní umíráček. To není velké překvapení, neboť několik posledních let tu s námi je tzv. eSIM, kdy podporující telefon nahraje potřebná data o operátorovi na dálku a fyzickou kartu nepotřebuje.

Doposud však platilo, že v případě mobilních telefonů byla eSIM k dispozici v kombinaci s klasickou nano SIM. To se však možná už brzy změní. Informace macrumors.com naznačují, že by Apple již v roce 2022 mohl představit nový iPhone výhradně s podporou eSIM. Aby byla celá situace zcela jasná, takový model by postrádal slot pro fyzickou nano SIM kartu. Vše se údajně opírá o tvrzení, že Apple oznámil americkým operátorům, aby s příchodem takového zařízení počítali na podzim roku 2022.

Je tak možné, že minimálně některý z iPhonů 14 by již nepodporoval klasickou nano SIM, což by byla další změna poté, co iPhone Xs přinesl podporu eSIM.

Diskuze ke článku
Franta Vomáčka
Franta Vomáčka
Jj, dovedu. Lidi to budou kupovat a ještě to budou považovat za výhodu. Stejně jako absencí paměťových karet, jacka atd. No, a za dva roky zruší napájecí konektor. Pak tlačítka ovládání hlasitosti a zapínáci tlačítko. Jen je otázka, zda je to nějaká evoluce a výhoda pro uživatele nebo spis maximalizace zisků, za ušetřené hw komponenty. Mně osobně se tahle cesta nelíbí a proto hledám u konkurence. Mám raději možnost volby.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Umíme si i představit iPhone bez iPhone. Klidně ať ho zruší.
Prcko Prcko
Prcko Prcko
Určite k tomu nepríde. Prišiel by o veľkú časť trhu.
Eva Racanska
Eva Racanska
A cenu za nejdebilnejší komentář získává tenhle koko nade mnou!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze