Uber míří na vodu: po autech a jídlu přichází i lodě

2

Službu Uber asi netřeba nijak dlouze představovat. I v České republice funguje coby alternativa zažitým službám Taxi a v zámoří dokonce rozváží jídlo. Nyní Uber proniká do další sféry dopravy, a to té lodní. Přepraví vás přes Bosporskou úžinu mezi jednotlivými částmi Istanbulu.

Služba Uber je známá prakticky po celém světě. Ať už v tom dobrém světle, kdy funguje jako alternativa k taxi službám, kdy máte vše pod kontrolou skrze mobilní telefon, nebo v tom negativním světle, které zapříčiňují většinou administrativní problémy jednotlivých měst a případný odpor taxikářů. V každém případě Uber roste. V České republice provozuje prozatím svou klasickou službu, a to přepravu v osobních vozech. Ale například v New Yorku vám může také doručit jídlo na vámi zvolené místo. Dalším milníkem je spuštění služby UberBOAT. Jak už samotný název napovídá, Uber se pouští na vodu.

Uber

Lodní přeprava získává smysl především ve městech, kde se nachází moře či velké řeky. Není proto nijak velkým překvapením, že se tato službu objevuje v Istanbulu. V tureckém městě, které se rozkládá na dvou kontinentech – Evropě a Asii. Rozděleno je Bosporskou úžinou a k jejímu překonání slouží nejen mosty či tunely, ale také lodní přeprava. Uber bude nabízet různé trasy a dle toho se také budou lišit ceny. Začínat budou přibližně na 20 dolarech, avšak delší vzdálenost se vyšplhá až na zhruba 150 dolarů. Cenu si nicméně budou moci cestující rozdělit. Lodě, které hodlá Uber využívat, pojmou 7 až 10 pasažérů. Současní lodní dopravci v Istanbulu se příliš obávat nemusí. Běžná cena lodní přepravy totiž začíná již na přibližně necelém 1 dolaru.

Stáhnout Uber

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: newsroom.uber.com, pcmag.com

Diskuze ke článku
Kynk porec nejfjetsi
Ha jzem prfny vi zmedgi začněde my gradulofat jynag fas smlatym !!!!
Kynk porec nejfjetsi
Ha jzem prfny vi zmedgi začněde my gradulofat jynag fas smlatym !!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze