Uber Eats končí na 8 trzích. Bohužel i v České republice

3
Uber Eats končí na 8 trzích. Bohužel i v České republice
Fotografie: Uber
  • Služba rozvozu jídla byla dostupná v Praze od roku 2018
  • Společnost trh opustí ke 4. červnu 2020

V současné době jsou velmi populární různé rozvážky jídel. Existuje několik různých společností, které vám mohou dovézt jídlo z vaší oblíbené restaurace. Mezi takové se v České republice od roku 2018 řadí také služba Uber Eats. Pakliže jste si ji však oblíbili, máme pro vás špatnou zprávu. Reuters informuje, že tato služba končí hned na 8 různých trzích po celém světě a bohužel do této skupiny spadá i český trh, kde služba funguje v Praze.

„Rozhodli jsme se ukončit činnost služby Uber Eats v České republice, Egyptě, Hondurasu, Rumunsku, Saúdské Arábii, Ukrajině, Uruguayi a Spojených arabských emirátech," uvedl mluvčí Uberu.

Hlavním důvodem dle Uberu je fakt, že se službě v daných regionech nepodařilo dostat na vedoucí pozici, případně na druhou nejsilnější. Během 1. čtvrtletí představovaly regiony, ze kterých se Uber stahuje, pouze 1 % hrubých rezervací na dodávku jídla a současně se podílely ze 4 % na ztrátách služby Uber Eats. K definitivnímu konci v ČR dojde 4. června, tedy přesně za měsíc. Uber Eats opustí Českou republiku po necelých dvou letech provozování.

Stáhnout Uber Eats

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Lenca555
UberEats v Česku končí. Ani se nedivím, těch 30% co si berou jako provizi od restaurací za zprostředkování objednávky je zlodějna, i spolu s dalšími podobnými platformami. Lidé nebuďte ovce a podporujte domácí české firmy, které skutečně pomáhají restauracím a neberou si žádné poplatky. Podívejte se na web Jidloo.cz, který skutečně pomáhá, neboť jinak se za pár týdnů nebudete mít jít ani kam najíst !! A to nechci zbytečně strašit.
Mirek
Nikdy jsem o nich neslysel.
Grom51
Uber What ? Uber Co ? Proc kdyz je tu Wolt a KFC a McDrive ma sve sluzby a DameJidlo. WeSmart.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze