Twitter válčí s dravou konkurencí, tržby rostou jen pomalu

1

Twitter se potýká s nejpomalejším růstem tržeb od dob, kdy oficiálně vstoupil na newyorskou burzu. Za druhé čtvrtletí se tržby zvýšily o pětinu oproti stejnému období v předcházejícím roce, a to na hodnotu 602 milionů dolarů. Analytici však předpokládali zisk 607 milionů dolarů. Aktuálně se tedy jedná o nenaplnění cílů, Twitter však slibuje nápravu.

Twitter vstoupil na newyorskou burzu v roce 2013 a tržby v tomto roce rostou prozatím nejpomaleji za celou dobu působení na burze. Oproti stejnému období v předcházejícím roce tržby vzrostly o 1/5 na aktuální hodnotu 602 milionů dolarů (14,8 miliard korun). Analytici však předpokládali tržby v hodnotě 607 milionů dolarů. Společnost se aktuálně potýká jen s malým příbytkem nových uživatelů (3 miliony za čtvrtletí), musí bojovat proti dravé konkurenci v podobě Instagramu a dalších služeb, které naopak nezastavitelně rostou. Akcie společnosti Twitter tak z pochopitelných důvodů reagovaly poklesem hodnoty až o 10 %.

Nepřehlédněte:

Twitter logo šířka

Twitter se aktivně snaží vymezit si své místo na trhu, nechce být jako sociální síť pro mladé, chce prezentovat a předkládat zajímavé komentáře ke společenským otázkám. Dlouhodobé plány společnosti mají mít za následek opětovné zvýšení tržeb a nalákání vícero relevantních uživatelů.

Stáhnout Twitter

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: news.fastcompany.com