Twitter umožní z webu nahrávat kromě obrázků i videa

Populární sociální služba Twitter se chystá k zásadnímu kroku, kterým bude povolení nahrávat k vašim příspěvkům kromě obrázků také krátká videa skrze webové rozhraní, která například budou ilustrovat situaci, o které tweetujete.

Pokud jste Twitter používali vesměs pouze skrze webové rozhraní, platilo, že jste kromě krátkého textu mohli tweet obohatit také přiložením fotografie či jiného obrázku. Nyní bude možné připojit také video obsah. Twitter tak rozšiřuje tuto funkci, neboť již dříve byla dostupná přes aplikace na mobilních telefonech či tabletech. Při psaní tweetu se vám objeví také známé tlačítko Přidat, ale tentokrát již nikoliv jen obrázek, ale celkově média. Z vašeho počítače tak budete moci vybrat nějaké video. Omezením bude délka 30 vteřin a velikost 512 MB. Pokud bude video delší než půl minuty, automaticky se otevře jednoduchý editor, kde vyberete maximálně 30vteřinovou část.

Twitter

Spolu se zavedením možnosti přidávat krátká videa, spustí Twitter také nový reklamní program. Společnosti budou moci před videa dávat krátké, maximálně 6vteřinové reklamy. Na rozdíl od Facebooku nebo YouTube jim navíc nepůjde pouze 55 % zisku z reklamy, ale celých 70 %. To by mohlo být velkým lákadlem pro společnosti, které mají v současnosti na Twitteru mnoho followerů.

Stáhnout Twitter

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: twitter.com, thenextweb.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze