Twitpic končí, data však budou prozatím uživatelům přístupná

Twitpic, aplikace sloužící k zveřejňování obrázků na populární sociální síti Twitter, zažila v posledních několika měsících těžké chvíle. Byla totiž obviněna samotným Twitterem z porušení obchodní známky a nakonec měla být 25. října ukončena. Naštěstí se ale obě strany dokázaly domluvit, služba tak ještě chvíli zůstane mezi námi.

Twitpic

Služba měla být zrušena 25. října, k takovému kroku však nakonec nedošlo. CEO Twitpicu Noah Everett totiž dokázal uzavřít dohodu s Twitterem, podle které nyní tato služba v podstatě náleží známé sociální síti. Samotná aplikace navíc nebude nadále v provozu, zůstala pouze v tzv. read-only módu (režim prohlížení) a již byla stažena z Google Play a AppStoru. Stávající uživatelé se však do ní budou moci přihlásit, a to hlavně za účelem exportování či stažení svých dat a fotografií a následného odstranění účtu na Twitpic.com.

Služba již tedy není v provozu a není jisté, jak dlouho budou její data pro uživatele přístupná, Twitter ale rozhodně nemíní jakkoliv nakládat s těmito daty, uživatelé tedy mohou být v klidu. Co se týče Noaha Everetta, podle jeho včerejšího oznámení na stránkách Twitpicu nebude nadále zůstávat ani u jedné služby.

Zdroje: techcrunch.com, techcrunch.com, blog.twitpic.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze