Toshiba Satellite Radius 15: otočný elegán až s 4K na IFA 2015

Elegantních a luxusně vypadajících notebooků je celá řada. Toshiba to ví a snaží se nabídnout více. V případě modelu Satellite Radius 15 se můžete těšit například na zcela otočnou obrazovku (o 360 stupňů), zařízení tedy poslouží i jako tablet. Pokud by i to bylo málo, lze si objednat 4K displej a celkově si vyžádat velmi slušný hardware. Podívejte se na naše první dojmy doplněné o videopohled a fotogalerii z IFA 2015.

Hliníkové tělo a žádný plast, to je základ zařízení, které míří vysoko. Toshiba Satellite Radius 15 na první dojem ihned zaujme a pocit z kvalitně odvedené práce neztratíte ani po prvotním kontaktu. Chválit musíme také klávesnici, na značku Toshiba nejsem sice zvyklý, ale velmi příjemně se mi na ni psalo, i když jen několik vět. Celkový pocit z Radiusu 15 je po pár minutách využívání velmi dobrý. Pouze po otočení displeje a používání v módu tabletu bude určitě znatelná vyšší hmotnost, která se u tohoto modelu pohybuje od 2,26 kg.

Toshiba Satellite Radius 15 – první pohled z IFA 2015

Tím největším lákadlem může být displej. Ten totiž nabídne až 4K rozlišení (3 840×2 160 pixelů). My jsme na IFA 2015 krátce zkoušeli pouze FullHD verzi, ale i tak musíme displej chválit. Podání barev i jemnost nám na FullHD přišla dostatečná, ale někteří uživatelé na 15,6palcové obrazovce určitě 4K rozlišení ocení. Pokud ovšem chcete jen dobře vypadající zařízení na kancelářskou práci, internet, filmy a občas trochu zábavy či úpravy fotek z dovolené a podobně, FullHD vám bude stačit.

Ať už se rozhodnete pro jakékoliv rozlišení, vždy můžete z notebooku udělat tablet, stačí displej otočit o 360 stupňů. Dotyková obrazovka a kvalitní displej následně otevřou zcela nové možnosti. Je to praktické, a to i u takto velkého zařízení, ale je nutné myslet na hmotnost 2,26 kg.

Toshiba Satellite Radius 15

A co se nachází uvnitř? To do velké míry záleží jen na vás. Procesor i3, i5, i7, až 16 GB RAM nebo 512GB SSD disk. Na českém trhu by se kombinace těchto parametrů měly objevit již v září, a to za cenu od 30 000 Kč. 4K verze by v základní výbavě měla být o 7 000 Kč dražší. Bohužel ani ta nejdražší verze nenabídne USB Type-C, a to je trochu škoda, naštěstí budete mít k dispozici hned dvě USB 3.0 a jedno USB 2.0, čtečku paměťových karet a HDMI se 4K výstupem. Pokud tedy budete chtít 15palcový notebook a příležitostně i velký tablet, chcete širokou možnost modifikace a možná i 4K rozlišení, Toshiba Satellite Radius 15 by měla být v užším výběru.

Technické parametry Toshiba Satellite Radius 15

Kompletní specifikace
Konstrukce381 × 246 × 19 mm, 2 300 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
Displej?, 15,6" (3 840 × 2 160 px)
Chipset
PaměťRAM: 16 GB, disk: ?, paměťové karty: ?
Konektory?× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: ?, další: ne
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémWindows 10
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: ? hodin
DostupnostQ4 2015, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze