Toshiba představila nejrychlejší microSD kartu na světě

7

Ačkoliv interní paměti telefonů narostly mnohdy i na několik desítek GB, slot pro paměťové karty se v telefonu vždy hodí mít. Vzrůstají také datové nároky. To vyslyšela Toshiba a představila dvojici nejrychlejších microSD karet na světě.

Nově představené paměťové karty Toshiby jsou zařazeny do standardu UHS-II a jsou v podstatě primárně určeny pro ukládání a čtení obrovských souborů. Dnes typicky pro velmi náročná videa ve 4K rozlišení. Právě v tomto rozlišení totiž natáčejí nejnovější modely od Samsungu nebo Sony.

Toshiba

Toshiba odhalila 32GB variantu, která dokáže zapisovat data rychlostí až 130 MB/s a číst dokáže rychlostí až 145 MB/s. Tu pravou rychlost nicméně pocítíte až v případě 64GB varianty, která dosahuje rychlosti 240 MB/s při zápisu a 260 MB/s při čtení, což už je opravdu velmi působivé. Prozatím není známo, kdy se karty dostanou do prodeje a Toshiba rovněž nezveřejnila ceny.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Janko
Prosím o zveřejnění, která mobilní zařízení Sony Samsung disponují UHS II pro micro SD karty. Děkuji!
dominik
Já mám A-Data UHS-1 a jsu rád
lojza
HD video ma tok okolo 12Mbit, FullHD 25. 4K bude mit max 50, coz je slabe pres 6MB. Takovy zapis zvladne kazda prumerna karta, na to netreba nejaky delo za tisice...
Patrik Netexik Halmi
Patrik Netexik Halmi
Teď jak to funguje v praxi :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze