Testujeme Withings ScanWatch Horizon. Stylovější chytré hodinky byste stěží našli

První dojmy včetně videa
5
Testujeme Withings ScanWatch Horizon. Stylovější chytré hodinky byste stěží našli
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Hodinky se chlubí voděodolností do 10 ATM
  • Jsou z nerezové oceli a displej chrání safírové sklo
  • Výdrž na nabití činí klidně i jeden měsíc

Pokud hledáte hodinky, které by dokázaly skloubit to nejlepší ze světa chytrých a klasických hodinek, rozhodně byste si neměli nechat ujít Withings ScanWatch Horizon. Novinka francouzského výrobce přichází v luxusním provedení z nerezové oceli se safírovým sklem a na první pohled vypadá jako opravdu stylové „hloupé“ hodinky. Jaké jsou naše první dojmy?

UNBOXING: Withings Scanwatch Horizon

Balení na jedničku a krásný design

Výrobce Withings má zpravidla velmi pěkně zpracované již samotné balení a v případě ScanWatch Horizon tomu není jinak. V bílé krabičce s poutkem tak najdeme kromě samotných hodinek s již nasazeným kovovým řemínkem také náhradní silikonový pásek z na dotek velmi příjemného materiálu, několik náhradních kovových článků pro uživatele s širším zápěstím a také sadu speciálních nástrojů. Konkrétně se jedná o speciální plastový držák, kladívko a nástroj pro vyražení osiček z řemínku. Jak celý proces prodlužování/zkracování kovového řemínku vypadá, najdete v přiloženém videu.

Samotné hodinky pak tvoří převážně nerezová ocel, pouze displej je ze safírového skla a také senzory na spodní straně kryje sklo, ačkoliv se v jejich blízkosti nachází opět chladivá ocel. Průměr ciferníku 43 milimetrů a tloušťka 13,28 milimetrů je pak podle podle nás ideálním kompromisem. Z hlediska designu není problém si vzít hodinky do společnosti, a to klidně i s elegantním silikonovým páskem tmavě modré barvy. Sportovně zaměřené uživatele pak jistě potěší také zvýšená odolnost až do 10 atmosfér. Na hodinky je ostatně poskytována i nadstandardně dlouhá pětiletá záruka.

Na pravém boku hodinek je pak otočná korunka, která je zároveň tlačítkem a slouží pro veškeré ovládání hodinek. Informace se zobrazují na černobílém PMOLED displeji, který se aktivuje jen v případě, že je potřeba, šetří tak baterii. Mimochodem, právě v oblasti výdrž Withings ScanWatch Horizon bodují, neboť zvládnou na plné nabití až jeden měsíc používání.

Withings ScanWatch Horizon

A co naměřené hodnoty, ať už ze sportovních aktivit či zdravotního monitoringu? Ty si může uživatel prohlédnout a pracovat s nimi v aplikaci Health Mate. Kromě obligátního měření srdečního tepu hodinky disponují rovněž senzorem pro měření SpO2 a možností kontrolovat EKG. Dále zvládnou upozornit na příchozí hovor, události zaznamenané v kalendáři či notifikace, volat skrze samotné hodinky však možné není.

Ptejte se, co vás zajímá

Chytré hodinky Withings ScanWatch Horizon začínáme právě testovat a vy máte možnost se nás zeptat na cokoliv, co vás na nich zajímá. Na vaše otázky zodpovíme přímo v komentářích, případně v podrobné recenzi.

Withings ScanWatch Horizon

Konstrukce43 × 43 × 13,3 mm, 72 g, odolnost: ano
Pásekkovový, vyměnitelný: ano (20 mm)
DisplejPMOLED, ?" (? × ? px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, ne, ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
Diskuze ke článku
David Tesař
David Tesař
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda například displej zobrazí třeba počasí (třeba ikonku a teplotu) nebo například “minutku”=odpočet případně stopky.
Děkuji
smarcmar I.
smarcmar I.
Dobry den, o hodinkach jiz jsem cetl vice clanku. Zajimala by me realna vydrz baterie (zapnute notifikace, mereni srdecniho tepu co cca 10min a par sportovnich aktivit tydne). V nekolika recenzich u nas i v zahranici se totiz doba vydrze dosti lisi. Nekde se dostali treba jen na tyden vydrze. Coz je ve srovnani s udavanou 30 denni ohromny rozdil. Dekuji za info.
Pavel Klecandr
Pavel Klecandr
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak funguje propojení se smartphonem. Když se třeba vzdálím z dosahu telefonu, připojí se při návratu hodinky automaticky zpět, nebo je potřeba manuální připojení?
děkuji za odpověď.
Jiří Hladík
Jiří Hladík
Dobrý den, pořídil jsem tyto hodinky místo AW, ale bohužel nedostávám notifikace pouze příchozí hovor. Nastavené je mám. Netušíte kde muže být problém?
Děkuji JH

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze