Testujeme luxusní Realme 12 Pro+ se 120× zoomem. Ptejte se, co vás zajímá

První dojmy včetně videa
2
Testujeme luxusní Realme 12 Pro+ se 120× zoomem. Ptejte se, co vás zajímá
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Záda zdobí výrazný fotomodul s 64Mpx teleobjektivem
  • Obsah balení je kompletní včetně adaptéru a pouzdra

Ačkoliv jsme o značce Realme na českém trhu nějakou dobu neslyšeli, nyní se připravuje na pomyslný comeback s řadou Realme 12, které vévodí model Realme 12 Pro+. Jak na nás novinka zapůsobila v rámci prvních dojmů? A co vše se nachází v balení? To prozradíme v tomto článku.

Realme 12 Pro+ zaujme designem ve stylu luxusních hodinek

Balení se vším všudy a design, který zaujme

V tradičně žluté krabičce najdeme kromě samotného smartphonu rovněž ochranné silikonové pouzdro (průhledné), USB-A/USB-C kabel a také adaptér s podporou 67W nabíjení. V balení tak nic důležitého neschází a zákazníci nemusí dokupovat jakékoliv příslušenství.

Kromě obsahu balení stojí za pozornost rozhodně i samotný design novinky, na němž se podílel specialista na luxusní švýcarské hodinky renomovaných značek jako například Rollex. Hodinky má částečně připomínat samotný fotomodul a stylově vypadá i linka, jež protíná záda z veganské kůže. Celkově se podle nás Realme povedlo navodit dojem luxusu, přestože se pochopitelně nejedná o vyloženě prémiový smartphone s prémiovou cenou a rámečky jsou třeba jen plastové. V testovaném zlatavém provedení s krémovou koženkou nicméně vypadá velmi hezky a stylově, na zádech navíc neulpívají (viditelné) otisky, což je vždy pozitivní.

Telefon se také příjemně drží díky zaobleným bokům i příjemně tenkému rámečku, na jehož pravém boku sídlí velmi komfortně nahmatatelné vypínací tlačítko + kolébka ovládání hlasitosti. Co se týče odolnosti, chlubí se novinka standardem IP65, tedy řekněme vyšší odolností, která by však mohla být ještě lepší, neboť i levnější konkurence zvládá například IP67 či IP68.

Fotoaparát i pro náročné?

Kromě povedeného 6,7" displeje, jenž je typu AMOLED, má 120Hz obnovovací frekvenci i jemné Full HD+ rozlišení, nás zaujala především fotovýbava, která čítá 50Mpx primární senzor od Sony s optickou stabilizací, 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv spíše s menším rozsahem 112 stupňů a teleobjektiv.

Právě teleobjektiv je pak velkým lákadlem tohoto modelu, neboť má 3× zoom, optickou stabilizaci, fázové ostření i relativně vysoké rozlišení 64 Mpx. Novinka s ním zvládne až 120× digitální zoom, na což upozorňuje i nápis na fotomodulu. Kvalita snímků z teleobjektivu by každopádně mohla být velmi slušná a rozhodně se na ni zaměříme během testování.

Ptejte se, co vás zajímá

Realme 12 Pro+ právě začínáme testovat a vy se nás můžete ptát na vše, co vás ohledně novinky zajímá. Odpověď najdete zde v komentářích, případně v podrobné recenzi, na kterou se můžete těšit.

Realme 12 Pro+

Rozměry161,5 × 74 × 8,8 mm, 196 g
DisplejAMOLED, 6,7" (2 412 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 7s Gen2,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
pozitiva : predpoklad pro (zrejme) solidni fotaky, asi bude i dobra cena, v indii 256/12 je za ani ne 10 klacku.

neg : nema do 156mm vysky, cpu neumi 4K/60 video, nema eSIM

recenze nemuze byt po ani mesici, casto jen nahodile se projevujici bugy nemaji cas vylezt na povrch... beru to tak ze to bude neco jako nahled na schopnosti telefonu nez recenze. Po 1/4 az pul roce uz to ma vetsi nadech skutecne recenze kdy uz se na 99% vi co je a neni spatne pri kazdodennim uzivani.
Jana Stehlíková
Jana Stehlíková
Ví se kdy bude na trhu? Akorát mi odchází baterie u 8PRO (po skoro 3 letech), 12 vypadá moc dobře, ale asi nebudu moc dlouho čekat, neustálé nabíjení je otravné :-/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze