Testuje se senzor pro sledování policejních zbraní

4

O nových technologiích obvykle slýcháme ve spojení s obyčejnými konzumenty, velkým tahounem pokroku je ale armáda. Tato novinka se konkrétně týká další ozbrojené složky, a to policie. Díky ní budou policejní zbraně podléhat větší kontrole a nejen to. Co všechno umí takové „chytré zbraně“?

Senzor představil startup jménem Yadarm. Malé zařízení pomocí senzorů snímá, v jakém stavu se nachází zbraň. Zda je v pouzdře, nebo je z něj vytažena. Pokud ano, pak zaznamenává, jakým směrem s ní policista míří, a to i v okamžiku, kdy vystřelí. Všechna data jsou skrze Bluetooth posílána do spárovaného telefonu a odtud dále na policejní server.

Yadarm

Zařízení je v současné době testováno v úřadu šerifa okresu Santa Cruz. Od jeho nasazení si policejní představitelé slibují lepší kontrolu nad policejními zbraněmi a také usnadnění vyšetřování případných incidentů. Mezi další možnosti využití patří snazší hledání odcizených zbraní anebo automatická detekce případů, kdy se policista dostane do problémů, ale není schopen si přivolat pomoc.

Yadarm

Zdroje: yardarmtech.com, engadget.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Milan
Kdy budou recenze na THL 4400 ,5000 a Lenova Vibe z2 pro
ramazo
Či je v púzdre, alebo je z neho vytiahnutá. Pokiaľ áno...Pokiaľ áno čo? Áno je v púzdre, alebo áno, je vytiahnutá? Je to ako z vtipu o blondýnke. Tá príde do obchodu: Prosím si dva alebo tri rožky? Predavačka: Dva alebo tri? Blondýnka: Áno
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Jen další z řady karabáčů na pracující, který se snaží tvářit jakože ''usnadňuje práci''. Ale komu - GIBSu? PS: vím, že aktuálně je to testované v US, ale debility místní demokrati rádi.
Aljoša
Takže policista bude po každé směně vyplňovat papír s vysvětlením proč vytáhl zbraň z pouzdra. Zajímavé. Kdyby radši omezili prodej zbraní obyčejným lidem, aby se jim pak děcka nestřílely ve školách.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze