Tenká, lehká a zatraceně výkonná skládačka, to je Vivo X Fold3 Pro

9
Tenká, lehká a zatraceně výkonná skládačka, to je Vivo X Fold3 Pro
Fotografie: Vivo
  • Bonusem je letos i zvýšená odolnost proti vodě IPx8
  • Nasazen je Snapdragon 8 Gen 3
  • Potěší velká baterie se 100W nabíjením

Ačkoliv Samsung stále neochvějně vládne segmentu ohebných telefonů, možná by se měl začít trochu bát. Vivo dnes oficiálně představilo nekompromisní novinku X Fold3 Pro, která přináší vynikající výbavu, odolnost i bezdrátové nabíjení.

Vivo X Fold3 Pro

Vivo X Fold3 Pro se může pochlubit příjemně lehkou konstrukcí, váží jen 236 gramů. Vše díky nasazení inovovaného ohebného pantu z uhlíkových vláken, který samotný váží pouze 14,98 gramů, přičemž obavy o jeho robustnost by neměly vůbec panovat. Pyšní se certifikací TÜV Rheinland na 500 tisíc otevření a zavření. Vivu se konečně podařilo nasadit i zvýšenou odolnost proti vodě, rovnou se stupněm krytí IPx8.

Tělo telefonu má v rozloženém stavu jen 5,2 mm. Pokud mobil složíte, naroste tloušťka na stále skvělých 11,2 mm, což není nijak výrazně vzdáleno běžným mobilům. V tomto ohledu tak nebude skládací Vivo X Fold3 Pro nijak výrazně zaostávat.

Vivo X Fold3 Pro

Hlavní vnitřní displej má 8,03", jedná se o AMOLED panel E7 od Samsungu, disponuje jemným rozlišením a až 120Hz obnovovací frekvencí. Nasazena je i nová krycí fólie, která má odolávat pádům. Nijak nezaostává ani venkovní AMOLED displej s 6,52" a jemným rozlišením. Samozřejmostí je 120Hz obnovovací frekvence. Oba panely pak lákají maximálním jasem až 4 500 nitů. Pod oběma displeji je i 3D ultrazvuková čtečka otisků prstů.

Nasazen je špičkový Snapdragon 8 Gen 3 od Qualcommu společně s 16GB RAM LPDDR5X. V případě úložiště budete moci volit mezi 512 GB a 1 TB.

Fotografické schopnosti bude mít na starosti především snímač OmniVision OV50H s 50 megapixely, světelností f/1.68 a optickou stabilizací obrazu. Doplňuje jej 50megapixelový ultraširokoúhlý objektiv Samsung JN1 se záběrem 119°. Nakonec je zde 64megapixelový teleobjektiv OV64B s možností trojnásobného bezztrátového zoomu. Pro selfies jsou připraveny čelní kamerky se 32 megapixely v každém z displejů.

Uvnitř telefonu jsou dvě Li-Ion baterie s kapacitou 2 850 mAh, v součtu je tedy kapacita 5 700 mAh. Na poměry ohebných telefonů jde o nadprůměr. Radost jistě udělá i podpora 100W drátového nabíjení. Ačkoliv je zařízení příjemně tenké, dostalo se i na 50W bezdrátové nabíjení. V oblasti konektivity nechybí moderní Wi-Fi 7, NFC či infračervený port.

Vivo pro letošní rok připravilo špičkově vybavený model s ohebným displejem a bude zajímavé sledovat, jak zareaguje Samsung. Cena základní verze by měla činit bezmála 40 tisíc korun i s daní. Prodej začne nejprve na čínském trhu, přičemž příchod na globální trhy není v tuto chvíli oznámen.

Technické parametry Vivo X Fold3 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce160 × 142,4 × 5,2 mm, 236 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx8
DisplejAMOLED, 6,53" (2 748 × 1 172 px)
Fotoaparát50 Mpx, LED dioda, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 8 Gen 3, , GPU: ano
PaměťRAM: 16 GB, vnitřní paměť: 1 000 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 7, Bluetooth: 5.4, NFC: ano
Operační systémAndroid 14
Akumulátor5 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Martin Vit
Martin Vit
Tohle vypadá na papíře opravdu parádně. Nechápu, jak se jim podařilo ukočírovat takto hmotnost, když je tam tak obří baterie, dvě ultrasonický čtečky, velký foťáky a obří panely. Jsem hodně zvědav na testy, s tímhle by měli vyrukovat do zbytku světa, úspěch by byl zaručený.
Hezký den všem.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Parádní, obří kapacita baterie, duální čtečka otisků prstů v displeji a to Ultra-sonic. Foťáky na úrovni Vivo X100 Pro.
Za mě nejlepší skládačka pro rok 2024.
Miroslav Němčík
Miroslav Němčík
Samsungácká mafie která má dlouhé prsty v obchodním sektoru nedovolí k vůli konkurenci prodej těchto čínských skládacích krasavců v česku ! Korejci jsou tady již na věky zabydlení ! Máme holt smůlu ! Tˇamtˇung až za hrob !

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze