Telefony s Windows Phone se prodávají mnohem lépe, říká Ballmer

11

Stále relativně mladý operační systém Windows Phone prozatím žádnou velkou díru do světa neudělal. Na svou příležitost ukázat, co v něm je, tedy stále čeká. Přesto se mu prý začíná dařit.

Šéf Microsoftu Steve Ballmer na výročním zasedání společnosti pro akcionáře uvedl zajímavé tvrzení. Telefony s operačním systémem Windows Phone se prodávají čtyřikrát více, než ve stejném období v loňském roce. Hlavní podíl by na zlepšení měla mít nejnovější verze Windows Phone 8. „Nové Windows Phone 8 jsou v prodeji pouze pár týdnů a již nyní můžeme říci, že mají zaděláno na zdařilý start“ dodal Steve Ballmer. Poukazuje zároveň na dobře se prodávající nové modely na některých trzích, stejně tak jako na pochvalné recenze.

V České republice se zatím prodává jediný telefon s Windows Phone 8

Konkrétní čísla či informace, které by podložily výše zmíněné tvrzení, však Ballmer nesdělil. Prodeje však určitě špatné nejsou, například v Německu se během chvíle Nokia Lumia 920 vyprodala, jak jsme vás informovali. Nový systém se bezesporu jeví nadějně, což jsme ocenili tak v recenzi na jediný u nás prodávaný telefon s Windows Phone 8, HTC 8XX.

Jak si vlastně vedou telefony s Windows Phone u nás? Použijeme srovnání serveru heuréka.cz. V jeho žebříčku oblíbenosti figuruje nejvýše Nokia Lumia 800, nachází se na osmém místě. První desítku uzavírá Lumia 610.

Zdroje: bloomberg.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Petr
WP se dobre prodava napr. v Anglii, kde jsou lide obecne vice otevreni novym vecem. U nas tak tomu bohuzel neni. Sam mam WP ve verzi 7.5 a uz si zakazuji se s lidmi okolo dohadovat... Reakce typu "WP ? Tam sou ty dlazdice, ne? To je nanic..." me nesmirne irituji, ale uz jen mavam rukou... Nechapu, jak nekdo muze neco odsoudit bez toho, aby si to vyzkousel a nazor si dela jen podle toho, co si nekde precetl nebo zaslechl :\
Clacsson
Souhlasím. Navíc je to způsobeno i cenou. Masa u nás nemá zrovna na rozhazování a smart chce, tak kupuje ty nejlevnější. Sami sobě pak všichni nalhávají, jak skvěle udělali a plácají se po zádech. Jsem podobný případ. Mám levnějšího Androida a občas z něj rostu. Příští týden dostanu v práci nový telefon a asi si nebudu moci nijak vybírat, tak vůbec netuším, co mi přidělí. Přinejhorším si začnu na Lumii 920 šetřit, abych si ji koupil ze svého. :-(
Jiří
Mám telefon s WP7.5 a tento systém je opravdu šikovný. Nedávno si stejný pořídila i manželka. Je to jednoduché, funkční, snadno se přenášejí kontakty mezi Outlookem a telefonem, synchronizuje se mi manželčin kalendář s mým, takže se nám dobře plánuje... Nějaká ALE ovšem ten systém má: způsob nastavení data v kalendáři je zcela nemožný, systém neumí VPN připojení, nedávno jsem jeden telefon musel resetovat (přestal mu fungovat webový prohlížeč). NIcméně vzhledem k ceně telefonu (Samsung Omnia W - 5400 Kč) si myslím, že jde o zdařilý telefon, který bude vyhovovat 90% normálních uživatelů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze