Telefony jsou spotřebním zbožím, hlavně pro teenagery

18

Se smartphony trávíme stále více času, a to se projevuje především u mladé generace, ze které pětina využívá telefon více než 3 hodiny denně. Tím se pro teenagery staly telefony spotřebním zbožím. S tímto průzkumem přišel operátor SAZKAmobil.

Z průzkumu mapujícího trendy využívání mobilních telefonů mezi náctiletými (až 19 let) vyplývá, že jen 1 % teenagerů stále využívá svůj první telefon. Pouhá 4 % dotazovaných má teprve druhý model mobilního telefonu, 22 % třetí, 34 % čtvrtý a celých 38 % již za život vyzkoušelo 5 a více různých telefonu. Aktuální průzkum pro SAZKAmobil zrealizovala firma NMS Market Research.

Sazka mobil

Poměrně šokující – ač ne zcela neočekávané – zjištění se týká času stráveného využíváním mobilních telefonů. Denní penzum času stráveného na telefonu se velmi liší. Zatímco někteří respondenti na mobilu denně tráví zhruba do 60 minut (39 %), další se pohybují v rozmezí 61 až 180 minut (20 %) a jsou i tací, kteří bez výčitek aktivně stráví s telefonem i více než 180 minut za den (18 %).

A v kolika letech dostává dnešní mladá generace do ruky svůj první telefon? Je to dříve než byste očekávali. Zhruba v 8 % případů dostávají svůj první telefon děti před osmým rokem. Největší počet dětí ho pak dostalo mezi osmým a desátým rokem. Ve dvanácti letech ho používá více než 90 % dětí.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Adolf
Uprimne nevim k cemu jsou tyhle pruzkumy. To ze maji mobil ve 12, docela dost pomuze rodicum, kdyz je chteji napr. zkontrolvat. Zajímalo by me kdo vydrzi 3-4 roky se stejným mobilem, kdyz vyzaduje aby dobre fotil, byl rychly a mel i nejaky nove funkce.
Guli
Mě je 23 a do svých 19 jsem měl taky cca pátý mobil. První byl ve 2 třídě a to nějaký Siemens s anténou a jednoradkovym displejem. Druhý už byl Siemens C35.
androdiista
Jak řekla jedna moudrá paní ,Mněli by ty internety zakázat ! Upřímně kolik %lidí by používalo mobil bez internetu?
RedDevil
Taky si myslim, že se ta životnost telefonu bude prodlužovat. I když se takhle zpětně podívám na své, né tak staré telefony, tak který z nich se drží nějak s dobou?... iPhone 4,Nokia C7, HTC Desire. Hold teďko byl ten pokrok hodně rychlý, ale tohle tempo už zpomaluje..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze